image

WINNETOU NA VELEBITU  

6 dana autobusom

DATUM PUTOVANJA: prema dogovoru

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: KARLOVAC – RASTOKE – NP PLITVIČKA JEZERA

Polazak u jutarnjim satima prema dogovoru.  Vožnja do KARLOVCA, gdje Vas čeka naša kraljica Marija Terezija (kostimirani turistički vodič – interpretator) da Vas provede gradom i upozna sa svojim životom. Šetnja gradskom Promenadom do miljokaza gdje se vidi koliko je Karlovac udaljen od Beča ali ne u kilometrima. Obilazak dalje po staroj gradskoj jezgri Zvijezdi, sve do paviljona Katzler gdje možete sjesti u  Retro kutak i pomisliti da ste u nekom prošlom stoljeću… Nastvak putovanja prema Slunju, te dolazak u RASTOKE gdje se pruža veličanstven pogled na rijeku Slunjčicu i njene slapove. Obilazak Etno sela i starih vodenica uz priče rastočkih vila. Put se nastavlja prema Plitvicama, dolazak u Nacionalni park, te odlazak u restoran na ručak. Poslije ručka smještaj u sobe i kraća pauza, te odlazak na razgledavanje NP PLITVIČKA JEZERA, obilazak jezera u pratnji  voditelja putovanja, slijedi obilazak Donjih jezera pješice: Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac i Novakovića Brod, šetnja i do Velikog slapa, nakon toga odlazak do mjesta za pauzu i odmor, nakon toga slijedi vožnja čamcem po najvećem jezeru Kozjak koje pripada Gornjim jezerima,  i vožnja panoramskim turističkim vlakićem, još malo šetnje do mjesta gdje je započeto razgledavanje. Nakon razgleda povratak u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN: PLITVIČKA JEZERA – OTOČAC – SINAC – PERUŠIĆ – GOSPIĆ

Doručak u hotelu, odlazak iz Plitvica prema OTOČCU. Dolazak u grad, slijedi razgled uz licenciranog vodiča: gradski park Otočac, župa Presvetog Trojstva, Gačanski park hrvatske memorije u prostoru i vremenu, gdje se nalaze vrlo zanimljive povijesne ličnosti. Iz Otočca putovanje se nastavlja prema SINCUVrilima rijeke Gacke, dolazak do Majerovog vrila, predivno mjesto na rijeci, stare mlinice koje ćete razgledati i vidjeti kako se nekad dobivalo brašno, kako se živjelo i radilo u ovome kraju…mogućnost kupovine domaćeg brašna. Odlazak u restoran na ručak i kraća pauza nakon ručka. Vožnja se nastavlja prema PERUŠIĆU, na tom putu pruža se zanimljiv pogled na Stari grad Perušić/Tursku kulu/Gradinu – obrambena utvrda Osmanske vojske, te na crkvu Uzvišenja sv. Križa, koja je nekad bila srednjovjekovna gotička crkva, pa pretvorena u džamiju, pa je opet postala katolička crkva. Dolazak u Pećinski park Grabovača, kraći odmor za kavicu, sladoled, foto pauza kod našeg šišmiša. Odlazak na obilazak špilje Samograd, za koju se vjeruje da je stara 2 milijuna godina. Po završetku razgleda odlazak prema GOSPIĆU. Dolazak u hotel, smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

3. DAN: GOSPIĆ – SMILJAN – MC NIKOLA TESLA – GOSPIĆ

Doručak u hotelu, nakon toga sastanak sa licenciranim vodičem, te odlazak na razgled grada GOSPIĆA: šetnja kroz centar, spomenik Hrvatskim jezikoslovcima, park…, što su dvije kneginje nekada davno radile u ovome gradu i kako je grad dobio ime,  dolazak do velikog, lijepog trga gdje Vas čeka Vila Velebita da se s njom slikate…nastavak razgledavanja u muzeju Like, obilazak arheološkog i etnografskog odjela, muzejske knjižnice, kulturno-povijesnog i galerijskog odjel. Po završetku obilaska grada, pauza za ručak u jednom od restorana u gradu. Odlazak iz Gospića za mjesto SMILJAN gdje se posjećuje Memorijalni centar „Nikola Tesla“, tu se posjetitelji educiraju, uče o životu slavnog i svjetski poznatog izumitelja Nikole Tesle, posjećuju Ispitnu stanicu i razgledavaju muzejsku zbirku. Obilazak uz stručno vodstvo. Nakon obilaska slobodno vrijeme za kavicu ili kupnju suvenira, te povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: GOSPIĆ – PP VELEBIT – GOSPIĆ

Doručak u hotelu. Odlazak prema području PP VELEBIT, dolazak na lokalitet TULOVE GREDE, gdje je Winetou šetao po Velebitu. Tu se snimao dio filma „Winetou“ . Ove veličanstvene stijene koje se uzdižu prema nebu i njihovi čudesni oblici, uvijek mame pažnju svojih posjetitelja. Nakon toga dolazak u Podprag do crkvice Sv. Frane, mali zanimljivi sakralni objekt usred velike planine Velebit. Vožnja se nastavljha do jednog predivnog mjesta „Pueblo“ gdje se pruža veličanstven pogled na rijeku Zrmanju, slobodno vrijeme za foto pauzu i jedan selfie. Odlazak u restoran na ručak, te nastavak prema MIRILIMA. Upoznavanje sa jednim izuzetno zanimljivim običajem lokalnog stanovništva, koji je trajao sve do 50-ih godina 20. stoljeća. Povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

5. DAN: GOSPIĆ – CEROVAČKE ŠPILJE – KUDIN MOST – MANASTIR KRUPA – GOSPIĆ

Doručak. Vožnja do Cerovačkih špilja – koje se nalaze se među najznačajnijim  speleološkim objektom kod nas, unutra su Donja, Srednja i Gornja špilja i jedno su od većih nalazišta špiljskog medvjeda u Hrvatskoj. Obilazak Donje i Gornje špilje uz stručno vodstvo (ukupno trajanje obilaska oko 3 sata). Nakon toga ručak u Gračacu. Putovanje se nastavlja u laganom planinarskom ritmu  do Kudinog mosta, koji spaja dvije obale rijeke Krupe i skriva tajnu jedne ljubavne priče. Vožnja do kanjona Krnjeze, kraća foto pauza. Nastavak puta prema Manastiru Krupa, ovaj sakralni objekt ima zanimljivu povijest i predivno okruženje rijeke Krupe, gdje se možete prošetati i uživati u prirodnim ljepotama. Šetnja i razgled Manastira izvana. Povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

6.DAN: GOSPIĆ – ZADAR

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela, te vožnja prema Zadru. Dolazak u ZADAR, sastanak sa licenciranim vodičem i obilazak grada: Narodni trg, Kalelarga, rimski forum, predromanička kružna crkva Sv. Donata  iz 9. st., crkva Sv. Stošije, morske orgulje i pozdrav suncu…. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe: ručak, šetnja, kavica… Odlazak iz Zadra, vožnja autocestom prema mjestu polaska. Dolazak na mjesto polaska.

VAŽNA NAPOMENA:

Za ovo putovanje svakako preporučamo udobnu, sportsku obuću i odjeću, zbog obilaska nekih lokaliteta po Parku prirode Velebit i obilazaka špilja.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: na upit

Cijena aranžmana uključuje:
  • Prijevoz udobnim turističkim autobusom,
  • Voditelja putovanja,
  • 1 x polupansion u hotelu na Plitvicama /noćenje, večera, doručak/,
  • 4 x polupansion u hotelu u Gospiću /noćenje, večera, doručak/,
  • 5 x ručka u restoranu,
  • Kostimirano turističko vođenje grada Karlovca,
  • Ulaznicu za Rastoke i stručno vođenje,
  • Ulaznicu za Pltivička jezera,
  • Licenciranog vodiča za razgled Otočca,
  • Troškovi posjeta Vrilima Gacke i demonstracija rada mlinica,
  • Ulaznicu za PP „Grabovača“
  • Licenciranog vodiča za razgled Gospića,
  • Ulaznicu za muzej Like + stručno vodstvo,
  • Ulaznicu za MC „Nikola Tesla“ + stručno vodstvo,
  • Ulaznicu za PP Velebit + stručno vodstvo po navedenim lokalitetima,
  • Ulaznicu za Cerovačke špilje + stručno vodstvo,
  • Licenciranog vodiča za razgled Zadra,
  • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

HrvatskaPutovanja za grupeVišednevna putovanja