VENECIJA I OTOCI LAGUNE – 23.04.-24.04.2022. – 2 dana autobusom – Garantirano

VENECIJA I OTOCI LAGUNE 

2 dana autobusom

DATUM PUTOVANJA:

23.04.-24.04.2022. / 14.05.-15.05.2022. / 10.09.-11.09.2022.

24.09.-25.09.2022. / 08.10.-09.10.2022. / 29.10.-30.10.2022.

Garantirani polasci 23.04. 14.05. 10.09. 24.09. 08.10. i 29.10.

Vrijednost više: hotel 3/4* uz morsku obalu blizu pristaništa brodića za Veneciju!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA – HOTEL

Polazak autobusa iz Zagreba  u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu), moguć polazak iz Karlovca u 05:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije putovanja). Polazak iz Rijeke u 07:30 sati sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak do pristaništa Punta Sabbioni i vožnja brodićem do Venecije (doplata za brodić na licu mjesta). Iskrcaj s brodića i šetnja s pratiteljem putovanja: Riva degli Schiavoni – most uzdaha – Trg sv. Marka – Duždeva palača – most Rialto – kanal Grande. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, šetnju, vožnju gondolom i posjete muzejima. Prekrasne svjetski poznate crkve, sjaj starih palača venecijanskog plemstva, brojni mostovi i otočići, uske tajnovite uličice, muzeji i galerije, bogata trgovačka i ugostiteljska ponuda čine Veneciju – jedinstveni grad na vodi jednim od najzanimljivijih gradova na svijetu!  Povratak brodićem do  pristaništa Punta Sabbioni i  kratka vožnja do hotela na području obližnje Cavallino Riviere. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan HOTEL – OTOCI VENECIJANSKE LAGUNE – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema prema pristaništu Punta Sabbioni. Moguć fakultativni izlet na otoke venecijanske lagune. Posjet otoku Torcello, jednom od prvih naseljenih otoka lagune sa najstarijim crkvama i spomenicima, katedralom Santa Maria Assunta i crkvom Santa Fosca. Danas rijetko naseljen otok nostalgične atmosfere, nekad je bio jedan od prvih naseljenih otoka lagune s brojnim crkvama i samostanima. Izlet se nastavlja do otoka Burano, poznatog po izradi venecijanske čipke, kućama živih boja i nakrivljenom tornju crkve San Martino. Ovdje možete kupiti poznate ukusne suhe kolačiće i uživati u atmosferi tog posebnog otoka. Na kraju izleta posjet otoku Murano, koji se sastoji od niza otočića povezanih mostovima i kanalima. Otok je poznat po tradiciji proizvodnje venecijanskog stakla i na njemu su i danas brojne radionice gdje posjetioci mogu promatrati proces izrade staklenih predmeta, od staklenih figurica, perlica i nakita, ukrašenog posuđa i čaša, pa sve do velikih bogato ukrašenih svjetiljki i lustera. Povratak brodićem prema pristaništu  Punta Sabbioni. (prijava i doplata za izlet na licu mjesta). Putnici koji ne idu na izlet mogu se uz upute pratitelja putovanja ponovo uputiti brodićem do Venecije i iskoristiti slobodno vrijeme u istraživanju ovog čarobnog grada. Odlazak s pristaništa i vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraće zaustavljanje putem. Povratak u Hrvatsku u kasnim satima.

 FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 550 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 590 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
 • Prijevoz visokoturističkim autobusom
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi jednog noćenja s doručkom u hotelu  3*/4* na području Riviere Cavallino
 • voditelja putovanja
  • Razgledavanja prema programu
  • Jamčevno osiguranje
  • Troškove organizacije i prodaje aranžmana
Cijena ne uključuje:
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 150 kn
  • Fakultativnu vožnju brodićem na relaciji Punta Sabbioni – Venecija – Punta Sabbioni 12 EUR  po osobi (doplata na licu mjesta )
  • Fakultativnu vožnju brodićem i izlet na otoke venecijanske lagune Punta Sabbioni-Torcello-Burano-Murano-Punta Sabbioni 20 EUR po osobi (doplata na licu mjesta, minimum 30 prijavljenih osoba)
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji hotela oko 1,10 EUR po osobi i noćenju (informativna cijena, točna obavijest u završnom pismu)
 • pristojbu za ulazak na područje Venecije (grad Venecija nakon više odgoda i pomicanja datuma donio je odluku o naplati pristojbe za posjetitelje grada od 01.06.2022. Iznos pristojbe ovisiti će o datumu posjeta i ukupnom broju posjetitelja na području Venecije i otoka, od 3 EUR – 10 EUR po danu i osobi. Točna obavijest o naplati pristojbe, iznosu na dan posjeta kao i obavijest da li se provođenje naplate provodi ili je odgođeno biti će u završnom pismu.)
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • Informativne cijene ulaznica nekih venecijanskih muzeja (cijene mogu biti podložne promjeni): ulaznica za muzeje na trgu svetog Marka koja uključuje Duždevu palaču, muzej Correr, arhelološki muzej i sale biblioteke Marciana 25 EUR, muzej Peggy Guggenheim 15 EUR, Galerija Akademije 12 EUR. ( Ukoliko želite posjetiti neki od venecijanskih većih muzeja, savjetujemo rezervaciju ulaznice on line i posjet u slobodno vrijeme).
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon,  karte za javni gradski prijevoz itd.)
  • Putno zdravstveno osiguranje
Popusti:

Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

VAŠI HOTELI:

Hoteli 3/4* na području Cavallino Riviere su na odličnom položaju za ovo putovanje, udaljeni svega 10-15 minuta vožnje od pristaništa Punta Sabbioni i luke odakle kreću turistički brodići za Veneciju, kao i brodovi gradskog prijevoza. Hoteli su u neposrednoj blizini duge pješčane plaže, u okolici hotela ima restorana, barova i trgovina.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna.

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije

-sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Venecija  je glavni grad  talijanske pokrajine Veneto. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti, većinom neovisnog grada koji je bio središte Mletačke Republike, kada je bio poznat i kao “Dominantna” (La Dominante), “Presvijetla” (Serenissima), “Kraljica Jadrana”, “Grad vode”, “Grad mostova”, i “Grad svjetlosti”. Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu. Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Laguna se prostire uz talijansku obalu između ušća rijeka Po na jugu, i Piave na sjeveru.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

AutobusomEuropska putovanja