VALENTINOVSKA KREMŠNITA – 12.02.2022. – 1 dan – Garantirano

VALENTINOVSKA KREMŠNITA NA BLEDU 

BLED – LJUBLJANA

Za dan zaljubljenih počastite se Bledskom kremšnitom i uživajte u pogledu na  Bledski otok, provezite se čamcem po jezeru i zazvonite za sreću !!! 

DATUM PUTOVANJA: 12. 02. 2022. /subota/

Jednodnevni izlet autobusom 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak u subotu, 12.02.2022.g. u 05:45 sati sa Autobusnog kolodvora Vrbovec, te u 06:30 sati iz Zagreba. Putovanje kroz Hrvatsku u Sloveniju tijekom kojeg će vas domaćini putovanja upoznati sa zanimljivostima susjedne nam Slovenije. Kraća zaustavljanja zbog odmora i okrepe. Prva postaja nam je  BLED –  gradić uz obale istoimenog jezera, biser slovenskih Alpi koji ovaj djelić Slovenije čine posebnim i jednom od deset najljepših jezera na svijetu, prema izboru Condenast Travela. Šetnja uz jezero, mogućnost vožnje tradicionalnim čamcem – pletnom do BLEDSKOG OTOKA i posjet CRKVI SV. MARIJE na otoku (uz doplatu) .Legenda kaže da će ispuniti želja onom tko pozvoni na otoku. Mogućnost odlaska do Bledskog dvorca, (ulaznice se naplaćuju pred dvorcem) utvrdi iz  11. st. na vrhu strme stijene ponad jezera. Pogled s terase na 130 metara nad jezero ostavlja bez daha. U dvorcu je i Muzej s interaktivnom izložbom, te vrijedan izložak  Gutenbergov tiskarski stroj, a na kojem su tiskane upravo ondje prve slovenske publikacije.  Zasladiti se treba, dakako, slovenskim specijalitetom i neizostavno – Blejskom rezinom, odnosno Bledskom kremšnitom. Druga postaja nam je – slovenska prijestolnica, LJUBLJANA. Vožnja traje oko sat vremena, a po dolasku prošetati ćemo do središta grada. Vidjet ćemo ZMAJSKI MOST – KATEDRALU SV.NIKOLE-MESTNI TRG – ROBBOVU FONTANU – GRADSKU VIJEĆNICU- TROMOSTOVJE – PREŠERNOV TRG… Za one koji žele više moguće je otići na LJUBLJANSKI GRAD – srednjovjekovni dvorac smješten na Grajskem griču, brdu iznad  grada. Najbolji način za popeti se do vrha jest  panoramskom uspinjačom ( uz doplatu) .Slobodno vrijeme za kupnju, razgledanje, ručak, šetnju, posjet šoping centru Emporio s brendiranim buticima. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Bjelovaru. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

CIJENA IZLETA PO OSOBI: 195,00 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

 CIJENA UKLJUČUJE:
 • prijevoz visokopodnim autobusom ( 48+1+1 sjedalo, klima, CD, DVD, ABS,..)
 • osiguranje od nezgode u autobusu
 • voditelja puta na hrvatskom jeziku
 • razglede i obilaske prema programu
 • troškove organizacije putovanja, PDV
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
 • Bledski stari grad – 13 € odrasli, srednjoškolci i studenti 8,5€, 5 € djeca do 14 g.
 • Vožnja pletnom – 14 € odrasli, 7 € djeca ( cijena za grupu min. 20 osoba )
 • Vožnja uspinjačom na Ljubljanski grad – jednosmjerna 1,50€ djeca do 18 godina- odrasli 2,20€, obiteljska 2 odrasla i dijete 7-18g.-6€

-povratna djeca do 18 g. 3 € – odrasli 4€, obiteljska 2 odrasla i dijete 7-18g. – 10€

VAŽNO:

Za ovo putovanje je potrebna tzv. digitalna potvrda odobrena od Europske Unije, koja će služiti kao dokaz o završenom cijepljenju (sa jednim od cjepiva koji su odobreni od EMU), dokaz od nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci) ili negativni PCR test (ne stariji od 48h) / antigenski test (ne stariji od 24h).

U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 7 radnih dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

 • Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Agencija  ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa
 • S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere u Hrvatskoj i inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promijene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele
 • Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
 • Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta
 • Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
 • Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
 • Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
 • Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
 • Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, oštećenja i gubitka prtljage, osiguranje za slučaj otkaza putovanja
 • Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 48 sati prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja

Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH,http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

Prigodna putovanjaValentinovo