Uskršnji praznici u Dubaiju – 6 dana zrakoplovom pon – pet

USKRŠNJI PRAZNICI U DUBAIJU

6 dana zrakoplovom

12.04. – 17.04.2020.

 

Posjetite Dubai, glavni grad istoimenog emirata koji je zbog svoje jedinstvene arhitekture postao poznata turistička destinacija u kojoj se nalazi Burj Khalifa – najviša zgrada na svijetu, Burj Al Arab – jedini hotel sa sedam zvjezdica na svijetu i mnoga druga arhitektonska čuda. S obzirom na dobar položaj, osim razgleda samog grada i shoppinga u nekom od mnogobrojnih mallova, moguće je otići na neki od mnogobrojnih fakultativnih izleta.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 1. dan, 12.04.2020., DUBAI – direktan let

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13:30 sati. Prijava na let kompanije EMIRATES i polijetanje zrakoplova za Dubai u 15:25 sati na letu EK130. Dolazak u Dubai u 23:00 sata po lokalnom vremenu.

Nakon preuzimanja prtljage i obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela Metropolitan 4*. Smještaj u hotel, noćenje.

 

 1. dan, 13.04.2020., DUBAI – razgled grada, fakultativno: BURJ KHALIFA

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak na razgled Dubaija (uključeno u cijenu aranžmana).

Razgled započinje vožnjom do Jumeiraha, najluksuznijeg i najpoznatijeg dijela u Dubaiju. Odlazak do Burj Al Araba – jednog od najluksuznijih hotela na svijetu – slijedi fotografiranje ispred hotela. Nastavak razgleda vožnjom po ulici Sheika Zayeda, gdje ćete vidjeti najvišu građevinu na svijetu Burj Khalifu.

Fakultativno odlazak na najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifa (uz doplatu). Pogledajte Dubai iz potpuno nove perspektive – s nebodera Burj Khalifa, najviše svjetske građevine visoke 828 metara i s više od 160 katova. Nijedna zgrada u svijetu u modernoj svjetskoj povijesti nije nikada pobudila toliko znatiželje i zaintrigirala posjetitelje kao Burj Khalifa. Ovaj posjet odgovorit će na sva Vaša pitanja i nedoumice koliko je zapravo moderan Dubai poseban i impresivan.

Slijedi vožnja brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje ćete osjetiti egzotične mirise, boje i okuse raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjet najvećem bazaru zlata na svijetu. Nakon posjeta tržnici odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzni hoteli, od kojih je najpoznatiji Atlantis, The Palm.

Povratak u hotel ili slobodno vrijeme iskoristite za kupovinu u jednom od shopping centara (Dubai Mall, jedan od najvećih na svijetu; Mall of Emirates i sl.). Noćenje.

 

 1. dan, 14.04.2020., DUBAI – fakultativno: ABU DHABI

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i istraživanje Dubaija, odlazak u Aquaventure Waterpark (Atlantis, The Palm) ili odlazak u Abu Dhabi (uz doplatu).

Nakon doručka odlazak u Abu Dhabi – glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, smješten na poluotoku okruženom brojnim otocima koji i danas služe kao bijeg od svakodnevice brojnim stanovnicima. Grad je utemeljio šeik nomadskog plemena Bani Yas 1761. godine. Prije ulaska u samo središte Abu Dhabija, oduševit će nas grandiozna Velika džamija, službenog naziva džamija Šeika Zayeda Bin Sultan Al Nahyana. Ovo je ujedno i najveća džamija u UAE-u, izgrađena od elegantnog mramora i zlata može istovremeno smjestiti više od 40 000 vjernika istovremeno.

Raznolikost sadržaja, kao i spoj modernog i tradicionalnog, odlika je Abu Dhabija. Tura nas vodi u Heritage village koji pokazuje i daje dobar uvid kakav je život bio na ovom negostoljubivom području prije nego što je pronađena nafta. Potpuna suprotnost Heritage villageu je Emirates Palace pored koje ćemo proći kasnije tijekom ture. Ovaj ultimativni spoj luksuza, najmodernije tehnologije i arapske arhitekture svjetski je poznat hotel u kojemu odsjedaju bogati i slavni. Na povratku iz grada, vidjet ćemo otoke Yas i Saadiyat, dok ćemo pauzu imati u Manarat Al Saadiyat čije ime u doslovnom prijevodu s arapskog jezika znači: ”mjesto koje osigurava prosvjećenje”. S ovog mističnog mjesta put nas vodi preko otoka Yas prema modernom Abu Dhabiju i poznatom Yas Marina Circuitu, mjestu gdje se voze trke Formule 1 – „Velika nagrada Abu Dhabija“ te Ferrari World, interaktivni muzejski centar posvećen talijanskim crvenim ljepoticama. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 

 

 1. dan, 15.04.2020., DUBAI – fakultativno: PUSTINJSKI SAFARI

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Prijepodne preporučamo odlazak na skijanje s pravim zimskim ugođajem u „Ski Dubai“ centar, WildWadi zabavni vodeni park ili odlazak u shopping.

U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski safari (uz doplatu). Ovaj safari pružit će nam uvid u pustinjski život u samo nekoliko sati. Doživite adrenalinsku vožnju po žuto zlatnim pješčanim dinama u udobnom 4 WD terenskom vozilu. Vozeći se kroz visoke dine, doći ćemo do kampa, smještenog kao enklava unutar pustinje koji vjerno dočarava autentičan arapski pustinjski svijet. Ovdje, u miru i tišini koje pustinja pruža, okruženi impresivnim pješčanim dinama koje izgledaju kao da svijetle u sutonu, večerat ćemo tradicionalni arapski roštilj, nekoliko vrsta mesa i arapskih salata. Nakon večere, opustite se uz shishu (vodenu lulu) i trbušne plesačice, jahanje devama ili oslikavanje tijela kanom. Uz sve ove prijedloge, noć u pustinji postat će nezaboravna.

Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. dan, 16.04.2020., DUBAI – fakultativno: FERRARI WORL ABU DHABI 

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i istraživanje Dubaija ili jednostavno odmor na plaži.

Za one željne adrenalina predlažemo odlazak u Ferrari World Abu Dhabi (uz doplatu).

Ferrari World Abu Dhabi je najveći zatvoreni tematski park na svijetu i jedini zabavni park s tematikom Ferrarija. Posjetitelje nikako ne mogu ostaviti ravnodušnim više od 20 atrakcija inspiriranih ovim svevremenskim vladarom cesta. U sklopu samog centra, nalazi se i impresivna kolekcija tridesetak klasičnih i suvremenih automobila, najveća galerija Ferrarija izvan svojeg doma u Maranellu u Italiji. U sklopu parka, posjetitelji mogu uživati na adrenalinskim vožnjama inspiriranima Ferrarijem (neke od njih su Formula Rossa – najbrži svjetski roller coaster koji dostiže vrtoglavu brzinu od 240 km/h i toranj smrti – G Force). Povratak u Dubai.

 

 1. dan, 17.04.2020., DUBAI – ZAGREB – direktan let

Rani doručak u hotelu. Transfer do Zračne luke Dubai te prijava na let za Zagreb na linji EK129 s polaskom iz Dubaija u 08:30 sati. Predviđeno slijetanje u Zračnu luku Zagreb oko 12:35 sati po lokalnom vremenu.

 

Datum polaska Važeća cijena aranžmana po osobi:
First minute Redovna cijena  
 

12.04. – 17.04.2020.

 

5.890 kn 6.170 kn
Pristojbe zračnih luka Uključene u cijenu aranžmana – 490 kn po osobi

Minimum 2 prijavljene osobe!

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na direktnoj liniji EMIRATES na relaciji Zagreb – Dubai – Zagreb – prema programu u redu letenja – ekonomska klasa
 • pristojbe zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije putovanja – 490 kn po osobi
 • uključeno 25 kg predane prtljage + 1 komad ručne prtljage do 7 kg po osobi
 • uključen 1 topli obrok u zrakoplovu tijekom leta + 1 piće posluženo uz obrok, sve ostale konzumacije pića plaćaju se direktno posadi tijekom leta
 • napomena: aktivacija sustava zabave tijekom leta moguća je isključivo na zahtjev putnika i uz doplatu direktno posadi tijekom leta
 • transfer od zračne luke u Dubaiju do hotela i natrag
 • smještaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja s doručkom u Dubaiju
 • poludnevni razgled Dubaija u pratnji lokalnog vodiča/predstavnika na destinaciji
 • lokalnog predstavnika na destinaciji na hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja iz Zagreba pri minimum 16 plaćenih puntika
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 990 kn po osobi
 • napojnice lokalnom davatelju usluge – oko 15 USD po osobi
 • fakultativne sadržaje
 • karte za javni prijevoz
 • troškove osobne prirode (piće, dodatne obroke, telefon…)
 • ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koji se posjećuju
 • lokalnu pristojbu “Turizam dirhem” koja se naplaćuje po sobi/po danu: hoteli 4*: 4,10 USD
 • putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkazivanja putovanja.

 

Doplate za fakultativne izlete tijekom boravka u Dubaiju:

 • BURJ KHALIFA – 390 kn po osobi

Uključuje: ulaznicu do vrha – Observation deck – 124 kat nebodera

 • PUSTINJSKI SAFARI – 490 kn po osobi

Uključuje: prijevoz u 4 WD terenskim vozilima, vožnja dinama, večera s pićima, lokalnog vodiča

 • ABU DHABI – 790 kn po osobi

Uključuje: prijevoz, lokalnog vodiča

 • FERRARI WORLD – 1.190 kn po osobi

Uključuje: prijevoz, lokalnog vodiča

Napomena: za izlete je potrebno minimalno 2 prijavljene osobe

 

Red letenja – EMIRATES:

EK 130   ZAGREB – DUBAI   15:25 – 23:00 – let traje 05:35 sati

EK 129   DUBAI – ZAGREB   08:30 – 12:35 – let traje 06:05 sati

 

Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Fly Dubai i Emirates i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate viza nije potrebna za građane Hrvatske. Putovnica treba biti važeća najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti omogućen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

 

NE ZABORAVITE! Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

 

VAŽNO!
Nova regulacija unosa propisanih lijekova za putnike koji dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate!
Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.

Procedura je sljedeća:

Na web stranici http://www.mohap.gov.ae

 • Kliknuti SERVICES
 • Kliknuti E-SERVICES
 • Odabrati poglavlje PATIENT SUPPORT SERVICES
 • Kliknut ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE
 • Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore)
 • Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente – recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove.

 

Traženi dokumenti:

 1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.
 2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika.
 3. Sken putovnice.

 

Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Države:

http://www.uae-embassy.org/sites/default/files/Guidelines%20for%20carrying%20medecines%20to%20UAE.pdf

 

 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 15. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

 

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

 

Šifra aranžmana: 137-BR

Europska putovanjaZrakoplovom

6 danaDubaiuskrszrakoplovom