USKRŠNJA ŠPANJOLSKA TURA – 16.04.-23.04.2022 – 8 dana zrakoplovom – Garantirano

USKRŠNJA ŠPANJOLSKA TURA 

BARCELONA – ZARAGOZA – MADRID – TOLEDO – VALENCIA – TARRAGONA

8 dana / 7 noćenja  – Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:  16.04. – 23.04.2022.

GARANTIRANI POLAZAK

PROGRAM PUTOVANJA:

 1.dan: ZAGREB – BARCELONA

Sastanak putnika 2 sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova u zračnoj luci Zagreb. Polijetanje zrakoplova na izravnoj liniji za Barcelonu u 14.15 sati. Po dolasku u Barcelonu u 16.40 sati, slijedi organizirani transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice u središte grada, odnosno do Gotičke četvrti te razgledavanje najstarijeg dijela grada, jedne od najsačuvanijih i najljepših u Europi. Šetnja ulicom Portal del’Angel do Katedrale sv. Eularije, Trga Jauma I. gdje se nalaze Generalitat i Gradska vijećnica te preko ulice Ferrán, čuvenoj po Gaudijevim svjetiljkama, uz legendarnu Picassovu uličicu Avignyó do Kraljevskog trga. Potom šetnja Ramblom, najljepšim španjolskim šetalištem, uz poznatu tržnicu La Boquería do Katalonskog trga odnosno Plaça Catalunya. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan: BARCELONA

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni organizirani razgled Barcelone autobusom i pješice. Obilazak najvažnijih znamenitosti katalonske prijestolnice: stadion Camp Nou, Plaza Espanya, vidikovac na brežuljku Montjuic, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, slavna ulica s Gaudijevim kućama Passeig de la Gracias, glavni trg Plaza Catalunya, park Güell – veličanstveno djelo Antonija Gaudija s poznatim mediteranskim vrtovima koji izgledaju kao da su iz bajke (ulaznica uz doplatu). S platoa iznad stubišta sa Zmajevom fontanom pruža se prekrasan pogled na grad. Nastavljamo prema crkvi Sagrada Familia, još jednog Gaudijevog remek djela katalonske umjetnosti zbog kojeg Barcelonu možemo nazvati Gaudijev grad (ulaznica uz doplatu), ova uistinu fascinantna građevina predstavlja životno djelo slavnog arhitekta Gaudija. Pauza za ručak u Port Olimpicu uz morske specijalitete (fakultativno uz doplatu). Nastavljamo pješački razgled najužeg gradskog središta: Plaza Catalunia, Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike, prošetat ćemo Ramblom, najživljom gradskom avenijom, zajedno ćemo posjetiti živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“ poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Prošetat ćemo do Kolumbova spomenika koji je visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. Slobodno vrijeme. Svakako preporučamo posjet jednom od najvećih europskih Akvarija. Slobodna večer za vlastite programe ili večera uz flamenco (preporuka uz doplatu). Povratak u hotel individualno. Noćenje.

3.dan: BARCELONA – MONTSERRAT – ZARAGOZA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do veličanstvenog Montserata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Potom krećemo prema Zaragozi, prijestolnici Aragona. Grad je smješten na obalama rijeke Ebro i obiluje povijesnim spomenicima, a poznat je kao mjesto hodočašća i vodeće marijansko svetište Španjolske. Po dolasku prijava i smještaj u hotel te slobodno vrijeme za ručak. Zatim slijedi razgled povijesne jezgre grada: Bazilika Nuestra Senora del Pilar – barokna bazilika s Gospinom kapelom, poznato mjesto hodočašća na putu sv. Jakova, trg Pilar, Lonja trgovačka burza 16.stoljeća, gradska vijećnica, katedrala Svetog spasitelja, Casa del Dean, zidine Aljaferia iz doba arapskog osvajanja, Puerta del Carmen, crkva Santa Engracia, četvrt San Miguel, toranj Zuida, spomenik Goyi. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

4. dan: ZARAGOZA – SAMOSTAN PIEDRA – MADRID

Doručak. Odjava iz hotela i potom polazak prema Kamenom samostanu (Monasterio de Piedra) koji se smjestio u jednom od najplodnijih područja Španjolske. Samostan datira iz 1194. godine, kada su kralj Alfons II Aragonski i njegova supruga Sancha Kastiljska poklonili trinaestorici cistercitskih redovnika iz samostana Poblet nekadašnji maurski dvorac u svrhu izgradnje samostana i širenja kršćanstva u ovom području. Ovo je jedno od najposjećenijih mjesta u pokrajini Aragon zbog mnoštva vrtova i parkova te slapova u kanjonu obližnje rijeke Piedra (Kamena rijeka). Cijelo područje je 1983. godine proglašeno nacionalnim spomenikom od iznimnog značaja. Po završetku razgleda nastavljamo prema Madridu. Po dolasku prijava u hotel i slobodno vrijeme za ručak nakon kojeg krećemo u razgled španjolske prijestolnice uz pratnju voditelja putovanja: vožnja uz poznate avenije Gran Via i Castellana, trgove Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla, Casa de Campo i park Retiro, pored stadiona nogometnog kluba “Real Madrid” Santiago Bernabeu. Slobodna večer i povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

5.dan: MADRID – TOLEDO – MADRID

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla – La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislilaca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj), samostan i crkva San Juan de los Reyes, Alcázar, crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”), sinagoga Santa Maria La Blanca, Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

6. dan: MADRID – VALENCIA

Doručak i odjava iz hotel. Slijedi vožnja do Valencije, trećeg najvećeg grada u Španjolskoj, rodnog grada “paelle”. “Terra Magica” – po mnogim anketama najljepše španjolsko urbano središte, grad ponosa i tradicije, u kojem je u 12. st. stolovao opjevani nacionalni junak „El Cid Campeador“. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazimo u razgled starog dijela grada, razgled započinjemo pješice od ulaza Torres de Serranos iz doba El Cida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala pregradnjom maurske džamije te prekrasne Lonja de la Seda iz 14. st. Posjet jednoj od najvećih europskih tržnica Mercado Central. Šetnja do Plaça de l’ Ajuntament – barokne gradske vijećnice iz 18. st., Arena de Toros. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za šetnju i večeru u nekom od gradskih restorana, gdje možete kušati razne vrste „paelle“, najpoznatija je “arroz a banda” te osvježavajuće piće “orchata” od badema, i “agua de Valencia” (svježi narančin sok i pjenušac). Noćenje.

7. dan: VALENCIA – TARRAGONA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo prema modernom dijelu grada, gdje su urbanu cjelinu pretvorili u jedan od najmodernijih gradova u Europi. Želja za kreiranjem učinkovite povezanosti starog i novog u gradu ostvarena je kroz provedbu planova najvažnijeg arhitekta Valencije, Santiaga Calatrava. Na obalama nekadašnje rijeke Turie podignut je impozantan kompleks koji ima ne samo estetski, već i praktičan karakter, sadrži sve: od Muzeja znanosti, Palače umjetnosti, Oceanografskog muzeja. Razgled izvana sljedećih građevina: l`Hemisferic, Muzej znanosti Princa Filipa, l`Umbracle, l`Oceanografic, Opera i umjetnički centar, l`Agora – mjesto za koncerte i sportske događaje, most l’Assut. Nastavljamo prema Tarragoni uz usputno zaustavljanje na delti rijeke Ebro gdje ćete imati mogućnost ručka (uz doplatu) i degustaciju tipičnog obroka ovog područja – paelle. Po dolasku u Tarragonu prijava i smještaj u hotel, a zatim pješački razgled starog dijela grada bogatog rimskim umjetničkim i arheološkim nasljeđem. Tarragona je kao rimski Tarraco uvrštena na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Grad se diči impresivnom katedralom iz 12.st. i rimskim akvaduktom, odnosno amfiteatrom. Glavna ulica u gradu, Rambla, elegantno je i široko šetalište prema moru i omiljeno mjesto lokalnom stanovništvu, završavajući na Balcó del Mediterrani, popularnoj osmatračnici prema plažama i luci. Slobodno vrijeme u gradu. Noćenje.

8.dan: TARRAGONA – BARCELONA – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na let za Zagreb u 11.25 sati, dolazak u Zagreb predviđen je u 13.35 sati.

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.290 kn*

*First Minute popust 200 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.490 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn

 Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb

– uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (dimenzija max. 40x20x30cm)

– transfere zračna luka – hotel – zračna luka

– prijevoz autobusom tijekom ture i razglede prema programu

– 7 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u Barceloni, Zaragozi, Madridu, Valenciji i Tarragoni u dvokrevetnim sobama

– voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku

– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 Cijena ne uključuje:

– obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi

– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja

– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

– turističke pristojbe 13,12 EUR ukupno (plaćanje u hotelima na recepciji)

– doplata za jednokrevetnu sobu 2.590 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi

– fakultativne sadržaje

– putna osiguranja

Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 20

FAKULTATIVNE DOPLATE I SADRŽAJI:

Doplata za paket ulaznica: 850 kn

Paket ulaznica uključuje:

– ulaznicu za crkvu Sagrada Familia u Barceloni

– ulaznicu za Park Güell u Barceloni

– ulaznicu za Monasterio de Piedra u Zaragozi

– ulaznicu za kraljevsku palaču u Madridu

– ulaznicu za katedralu u Toledu

– ulaznicu za crkvu Sv. Tome u Toledu

Doplata za ručkove na turi: 1.290 kn

Uključuje:

– degustacija tapasa (5 tapasa po izboru + piće) u Barceloni (1. dan)

– ručak u restoranu La Fonda de Port Olympic u Barceloni (2. dan)

– ručak u lokalnom restoranu u Zaragozi (3. dan)

– ručak u lokalnom restoranu u Madridu (4.dan)

– ručak u lokalnom restoranu u Toledu (5. dan)

– ručak u lokalnom restoranu u Valenciji (6. dan)

– ručak u lokalnom restoranu u Delti Ebro (7. dan)

POPUSTI: djeca 2-12 godina na pomoćnom krevetu: 10%

Predviđeni red letenja – VUELING:

16.04.2022. ZAGREB >  BARCELONA   14:15 – 16:40

23.04.2022. BARCELONA >  ZAGREB   11:25 – 13:35

COVID-19 NAPOMENA (STANJE SIJEČANJ 2021.)*

Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske    ili putem mobilne aplikacije SpTH.

Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja (među kojima je i Hrvatska), prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:
– potvrdu o potpunoj cijepljenosti (14 dana nakon druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili
– potvrdu o preboljenom  COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 6 mjeseci nakon testiranja ili

– potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 72 sata (PCR) ili 48 sati (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a .

*MJERE PODLOŽNE  PROMJENI DO DATUMA POLASKA

NAPOMENE

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

– Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

– Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE – ŠPANJOLSKA 

Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.

Površina: 505.990 km²

Broj stanovnika: 43,2 milijuna

Radno vrijeme trgovina i banaka: Većina trgovina je otvorena od ponedjeljka do subote 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h. Veći trgovački centri i robne kuće otvoreni su od ponedjeljka do subote bez prekida 10:00-21:00 ili 22:00 h (otvoreni su čak i nekim nedjeljama u godini). Na obali se tijekom visoke sezone trgovine zatvaraju većinom tek nakon 22:00 h. Ljekarne su u pravilu otvorene 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h, dok su pojedine ljekarne u većim gradovima otvorene 24 h. U tim se slučajevima radi o dežurstvima tijekom vikenda i noći kada se na vratima pozvoni za narudžbu.

Valuta: euro

Jezik(ci): španjolski (kastiljski) je službeni jezik. Uz njega postoje katalonski, baskijski, galicijski i valencijski jezik koji se također smatraju službenim jezicima pojedinih autonomnih pokrajina.

Klima: Madrid: klima visinskog područja (kastiljska visoravan Meseta, 680 m nad. vis.): suhe i hladne zime, vruća ljeta (do 40°C); obala: sredozemna odnosno oceanska atlantska klima.

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” Organizatora putovanja. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Blagdani i prazniciEuropska putovanjaUskrsZrakoplovom