TURSKA RIVIJERA I PAMUKKALE – 09.05.-16.05.2022. – 8 dana zrakoplovom

TURSKA RIVIJERA I PAMUKKALE

8 dana zrakoplovom / 7 noćenja

DATUM PUTOVANJA: 09.05.-16.05.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB – ANTALIJA

Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Potom slijedi transfer, prijava i smještaj u sobe hotela Meryan kod Alanye ili sličnom za slijedeća dva noćenja.

2. DAN: POLUDNEVNA ORIJENTACIJSKA VOŽNJA – BESKONAK I MOST SVETOG PAVLA

Na jutarnjem koktelu dobrodošlice upoznat će vas sa svim potrebnim informacijama vezanim uz putovanje. Nakon toga slijedi orijentacijska vožnja i razgled mjesta Beskonak s mostom Svetog Pavla te šetnja uz poznati kanjon Tazi.

3. DAN: ANTALIJA – KIBYRA – PAMUKKALE

Ujutro napuštamo hotel i prolazimo pored bisera turskog Mediterana Antalije gdje ćemo imati priliku posjetiti jednu od najvećih i najpoznatijih trgovina nakitom u Turskoj. Naučit ćemo nešto o dragom kamenju i fazama proizvodnje veličanstvenog nakita. U nastavku posjećujemo antički grad Kibyra koji se nalazio na granici povijesne Likije. Ovdje možete uživati u povijesti i brojnim očuvanim antičkim ostacima grada. Nastavak do područja Pamukkala. Nakon dolaska imate priliku za opuštanje u termalnoj kupki. Slijedeća dva noćenja ostajete na području Pamukkala.

4. DAN: LAODICEA – PAMUKKALE

Dan započinjemo vožnjom pokraj planine Honaz i posjetom proizvodno- prodajnog objekta za turske tepihe koji se nalazi u blizini mjesta Tavasa. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti tepihe tkane svjetski poznatim dvostrukim čvorom, od materijala obojenih prirodnim bojama. Upoznat će nas i sa svim fazama proizvodnje od izrade svile do tkanja. Zatim posjećujemo Laodiceju, smještenu na raskrižju važnih trgovačkih puteva. Nekoć je bila uspješna grad poznat po svojoj crnoj vuni, bankarskim uslugama i medicinskim postignućima. U doba kasne antike imala je veliku židovsku te značajnu zajednicu kršćana. Sveti Ivan spominje Laodiceju kao jednu od sedam azijskih crkava u Knjizi Otkrivenja.
Hierapolis i poznate sedrene terase -fakultativni izlet (30€ po osobi)
Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih sedrenih terasa . Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama koji datira iz III stoljeća prije Krista te impozantno i raskošno rimsko kazalište sa svojih pedeset redova-stepenica amfiteatra.

5. DAN: ANTALIJA

Putovanje nastavljamo prekrasnim krajolikom planine Taurus natrag u Antaliju. Zaustaviti ćemo se u izložbeno-prodajnom objektu gdje ćete imati mogućnost kupnje vrhunskih proizvoda od kože. Slijedeća tri noćenja u Hotelu Meryan kod Alanye ili sličnom.

6. DAN: OPCIONALNI IZLET ILI SLOBODNO VRIJEME

Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

7. DAN: OPCIONALNI IZLET ILI SLOBODNO VRIJEME

Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

8. DAN: POVRATAK

Transfer do zračne luke prema redu letenja i povratni let za Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Termin
09.05.-16.05.2022
LM cijena 2.900,00 kn
Redovna cijena 3.500,00kn
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.
 • LM cijene vrijede do 7 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.
Cijena uključuje:
 • Povratni charter let Zagreb – Antalya
 • 7x polupansion: doručak i večere
 • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
 • 5x noćenje u hotelu s 5 * – Hotel Meryan (ili usporedivi) u dvokrevetnoj sobi
 • 2x noćenje u hotelu s 4 ili 5* na području regije Pamukkale u dvokrevetnoj sobi
 • Dvodnevni izlet u regiju Pamukkale s posjetom Laodiceji
 • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku i lokalni turski vodič
 • Jamčevno osiguranje prema propisima
 Cijena ne uključuje:
 • Pristojbe u zračnoj luci 799,00 kn po osobi
 • Putno osiguranje (preporuka)
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Fakultativne izlete
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
Obavezna doplata po osobi:
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 845,00 kn
 • Pristojbe zračne luke 799,00 kn po osobi
Fakultativni izleti* (nadoplata na licu mjesta):
 • Pamukkale s uključenim ručkom (Hierapolis) – 30,00 €
 • Alanya s uključenim ručkom – 45,00 €
 • Side – Manavgat s uključenim ručkom – 55,00 €
 • Sema (ples derviša) na području Pamukkale – 20,00 €
 • Paket 4 ručka – 50,00 €
 • 1 ručak – 15,00 €
 • Vožnja balonom na području Pamukkale – 100,00 €

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene i ponuda fakultativnih izleta su informativni. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 150 dana od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Vezano za Covid mjere za ulaska u Tursku, trenutačno u Tursku može ući putnik sa jednom od slijedećih potvrda:
– negativni nalaz PRC testa koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz)
– potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 obavljeno prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice (od dana primitka druge doze ili 14 dana od primanja jednokratnog cjepiva)
– liječničku potvrdu o preboljenoj bolesti COVID-19 unatrag posljednjih šest mjeseci

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju charter prijevozom/ redovnim linijama. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let/), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 25 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Najmanji brij putnika: 35.

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Europska putovanjaZrakoplovom