PUSTINJSKA KRALJICA – VELIKA TUNIŠKA TURA – 19.02. – 26.02.2023.

PUSTINJSKA KRALJICA

VELIKA TUNIŠKA TURA

8 dana zrakoplovom

DATUM PUTOVANJA: 19.02. – 26.02.2023.

Hoteli: 5*

SVE UKLJUČENO U CIJENU ARANŽMANA – BEZ SKRIVENIH TROŠKOVA

* Jedan drugačiji Tunis, ovo je tura, posebna, zanimljiva, opuštena, vremena za sve ima !
* Iskusan i odličan voditelj putovanja sa Vama cijelo vrijeme, dugogodišnji vodič po Tunisu.
* Očekuju Vas veseli Tunižani, odlična zabava, puno smijeha, veselja, arapskih pjesama, domaće klope i puno drugih iznenađenja.
* Čeka Vas „Pustinjska kraljica“ da na njoj zaplovite prostranstvima Sahare i luda vožnja Jeep-ovima kroz pustinju.
* A tamo negdje na nekoj drugoj planeti, skriveni u zemlji žive Berberi koji će Vam poželjeti dobrodošlicu i pripremiti ručak !
Upoznajte jedan sasvim drugi svijet … uđite u Medinu, naučite se cjenkati na arapskom i postići pravu cijenu…kušajte Makroudh i popijte čaj od mente sa pinjolima uz čašicu razgovora sa lokalnim stanovništvom!  

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB – TUNIS – 19.02.2023. /nedjelja/

Sastanak grupe na Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu. Prijava na let LH6003 u 17:55 za Frankfurt. Presjedanje u Frankfurtu za Tunis. Dolazak u Tunis u 00:35+1, transfer do hotela, te smještaj u sobe.

2. DAN: TUNIS – CARTHAGE  – TUNIS – 20.02.2023. /ponedjeljak/

Doručak. Poslije doručka organizirani odlazak autobusom u centar grada Tunisa. Dolazak u grad, šetnja do Bab el- Bahr – ulaz u stari grad, šetnja medinom,  te  prelazimo iz arapskog dijela grada u Ville Nouvelle, šetamo Avenijom Habiba Bourgibe gdje se nalazi  Tuniški „Big ben“, katedrala Sv. Vinka Paulskog, do Theatre Municipal, gdje ćete vidjeti omiljeno tuniško sastajalište. Nakon toga slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u neki od kafića na kavicu ili čaj od mente. Odlazak u restoran na ručak, te nakon ručka nastavak puta prema povijesnoj i predivnoj Carthagi sa koje se pruža veličanstven pogled na tirkizno-plavo more, obilazak punskih nekropola, rimskih termi, katedrale Luja IX….Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: TUNIS – SIDI BOU SAID – NABEUL – SOUSSE – 21.02.2023. /utorak/

Doručak. Nakon doručka krećemo za Sidi bou Said – plavo-bijeli grad. Ovo je grad umjetnika, pisaca, poznatih i slavnih osoba. Uživajte u poznatim tuniškim slasticama, čaju od mente sa pinjolima i promatrajte muškarce te  otkrijte koji je slobodan ??? Fakultativno: odlazak u muzej Dar Annabies, gdje ćete vidjeti pravu tradicionalnu tunišku kuću i način života tunižana. Nastavak puta prema gradu Nabeul-u. Po dolasku posjet Radionici ručne izrade keramike, proces rada izrade, te mogućnost kupnje proizvoda. Nakon ovog zanimljivog grada, nastavak puta prema trećem gradu po veličini. Dolazak u Sousse, smještaj u hotel. Ručak. Nakon ručka slobodno poslijepodne ili predlažemo odlazak u neki od lokalnih kafića na šišu, čaj od mente ili tuniški kolačić. Zapalite jednu šišu i osjećajte se kao Tunižanin. Večera. Noćenje.

4. DAN: SOUSSE – 22.02.2023. /srijeda/

Doručak. Nakon doručka krećemo organiziranim prijevozom, u centar grada Sousse, u obilazak starog grada tj. Medine. Idemo vidjeti kako izgleda stara jezgra arapskoga grada, pogledati ćemo Veliku džamiju izvana,  čuti koji su običaji…te nastavljamo do Ribat kule, gdje ćemo se popeti na visoki toranj koji je nekada služio kao promatračnica, a Vama će pružiti predivan pogled na cijeli grad Sousse, Nakon obilazaka lokaliteta, slijedi upoznavanje i učenje umijeća cijenjkanja na tržnici….krećemo u kupovinu začina, parfema, argana, pa da vidimo tko će to nadmašiti arape u cijenama. Po završetku programa, povratak u hotel, slijedi ručak, te nakon ručka slobodno poslijepodne za vlastite programe. Večera. Noćenje.

5. DAN: KAIROUAN – GAFSA – TOUZER – SAHARA 1. dan – 23.02.2023./četvrtak/

Nakon doručka odlazak iz hotela prema Kairouanu. Po dolasku vidjeti ćemo Kairouan, tu nas čeka Uqba Ibn Nafi-jeva džamija, raskošna  građevina te važno hodočasničko mjesto. Odlazimo do trgovine gdje ćete moći kupiti suvenire po vrlo povoljnim cijenama, te vidjeti prave ručno rađene tepihe. Put nastavljamo prema Gafsi gdje ćemo se zaustaviti za ručak. Poslije ručka, nastavljamo prema Touzer-u, tu ćemo presjesti na drugo prijevozno sredstvo kočije, te krenuti duboko u pustinjsku oazu, da vidimo kakav je to život tamo, što ljudi u oazama rade i kako žive. Nakon toga slijedi odlazak do ZOO vrta, gdje ćemo se upoznati sa životinjama koje žive u pustinji. Tu presjedamo u jeep-ove, gdje odlazimo u pustinju, vozimo se po pješčanim dinama, kamenom dijelu pustinje, i tako sve do Ong Jmal-a (devina glava), gdje radimo pauzu i jedinstvene fotke iz pustinje. Nakon cijelog programa slijedi odlazak u hotel u Touzer-u, te slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

6. DAN: DOUZ – MATMATA – EL JEM – SAHARA 2. dan – 24.02.2023./petak/

Rani doručak. Poslije toga odlazimo prema Chott el Jerid-u, gdje ćemo uživati u pogledu na prostranstvo najvećeg slanog jezera u Tunisu. Nakon toga put nastavljamo prema  vratima Sahare“ dolazak u malo mjestašce Douz. Na „Kraljicama Sahare“ našim devama poput beduina odšetati ćemo u prostranstvo pustinje. Nastavljamo prema  Matmati, gdje ćemo posjetiti jednu berbersku kuću, upoznati se sa načinom života berbera, družiti i popričati sa njima, počastiti se pravim domaćim kruhom Tabunom, i naravno slijede još poneka iznenađenja… Odlazak u restoran na ručak, pa dalje prema Mahresu, kraća pauza u tipičnom lokalnom kafeu, te nastavak puta prema nekadašnjem feničkom gradu Thysdrus-u. Dolazak u današnji El Jem, obilazak i razgled Amfiteatra iz doba Rima. Vratiti ćemo se u doba Rima, proći hodnicima kojima su nekada šetali rimski gladijatori, čuti što su radili i kako je sve to nekada izgledalo. Povratak u hotel u Sousse-u. Večera. Noćenje.

7. DAN: SOUSSE – MONASTIR – SOUSSE – 25.02.2023./subota/

Doručak, te nakon doručka slijedi odlazak autobusom do grada prvog tuniškog predsjednika Habiba Bourgibe. Dolazak u Monastir, prolazak kroz medinu uz Bourgibinu džamiju i dolazak do Ribat kule koja je okupljala vojnike i mistike pod istim krovom. Obilazak kule i odlazak na njezin vrh gdje se pruža veličanstven pogled na Bourgibin grad, nastavak šetnje do Groba nepoznatog vojnika i monastirskog groblja, gdje ćemo se upoznati sa običajima, te posjet mauzoleju Habib Bourgiba u kojem vidimo zaista predivne eksponate iz njegova života. Nakon razgleda slobodno vrijeme, te povratak busom za Sousse. Ručak, te slobodno poslijepodne za vlastite programe. Večera. Noćenje.

8. DAN: SOUSSE – ZRAČNA LUKA TUNIS – 26.02.2023./nedjelja/

Odlazak iz hotela za Zračnu luku Tunis, prijava na let LH1327 u 03:00 sati za Frankfurt.  Let za Frankfurt, dolazak u Frankfurt te presjedanje na let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 11:00 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 8.590,00 kn

Doplata za single use: 880,00 kn – ako osoba putuje sama.

Cijena za dijete do 12 god. sa 2 odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi: 7.090,00 kn

Cijena za dijete do 12 god. sa 1 odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi: 7.490,00 kn 

Za ovo putovanje potrebno je minimalno 20 prijavljenih putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Povratnu avio kartu na redovnom letu Zagreb>Frankfurt>Tunis>Frankfurt>Zagreb,
 • Prijevoz prtljage 23 kg + 8 kg ručne prtljage,
 • Zrakoplovne pristojbe,
 • Transfer u Tunisu Zračna luka > hotel > Zračna luka,
 • Prijevoz udobnim turističkim autobusom prema programu putovanja u Tunisu,
 • 1 x noćenje sa doručkom u hotelu 5*,
 • 3 ručka u restoranu,
 • 1 noćenje u hotelu 5* na bazi polupansiona,
 • 4 x noćenje u hotelu 5* na bazi All inclusive,
 • 1 x noćenje u hotelu 4* na bazi polupansiona,
 • Voditelja putovanja za vrijeme cijelog aranžmana,
 • Lokalnog turističkog vodiča,
 • Jednodnevni izlet u Tunis,
 • Dvodnevni aranžman u Saharu,
 • Poludnevni izlet u Sousse,
 • Poludnevni izlet u Monastir,
 • Poludnevni izlet u Sidi bou Said i Nabeul,
 • Troškove organizacije, prodaje i realizacije aranžmana.
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Troškove osobne prirode (piće, suveniri i dr.),
 • Napojnice (koje su sastavni dio kulture ponašanja u arapskim zemljama),
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

Turističku taksu (obavezna doplata) – plaćaju sve osobe iznad 12 godina.

Taksa se plaća na licu mjesta u hotelu.

Cijena po osobi po noćenju:  3 TND (tuniška dinara) u hotelima 4* i 5*

FAKULTATIVNO:
 • Vožnja Jeep-ovima – 40 TND / po osobi
 • Jahanje deva – 25 TND / po osobi
 • Vožnja kočijama po oazi i posjet ZOO vrtu – 15 TND / po osobi
Sve vrste osiguranja se dogovaraju odmah prilikom Prijave za putovanje:

– PAKET PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

ZA OVO PUTOVANJE PREPORUČAMO UPLATITI PAKET PUTNOG-ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA.
NAPOMENE

Agencija zadržava pravo izmjene određenih dijelova te izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju, vremenskim uvjetima i ostalim čimbenicima. Dvodnevno putovanje u Saharu i usluge na tom aranžmanu organizira lokalna putnička agencija. Za izvedbu ovog programa potrebno je minimalno 20 prijavljenih putnika. Opći uvjeti putovanja sastavni su dio ovog programa.

Molimo cijenjene putnike da pročitaju Opće uvjete putovanja ZAGORKA tours-a prije potpisivanja Ugovora.  Vrijeme leta je podložno promjeni. Avio kompanija zadržava pravo promjene grada i satnice povratka i polaska bez posebne odštete. Organizator ne odgovara za zakašnjenje zrakoplova ni promjene u putovanju koje bi nastale zbog kašnjenja. Molimo imati u vidu da je kategorizacija hotela u Tunisu u pravilu slabija od Europske. Ako okolnosti onemogućuju smještaj u rezerviranom objektu, Organizator putovanja će Putnika smjestiti u drugi objekt jednake ili više kategorije. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od povratka sa putovanja.

VAŽNE INFORMACIJE

*Avio kompanija zadržava pravo promjene cijene zrakoplovnih pristojbi do datuma polaska

*Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju, vremenskim uvjetima i sl.

*završno pismo s bitnim informacijama putnicima će biti dostavljeno e-mailom 5-7 dana prije polaska
*fakultativnu ponudu plaćate vodiču na licu mjesta
*Agencija organizator putovanja nije odgovorna za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta, navedenih u programu na dan objave

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta ili u ratama.

Mogućnost plaćanja do 12 rata karticama PBZ i ZABA.

Za kartično plaćanje zaračunavamo 5% manipulativnih troškova.

InozemstvoMediteranPutovanja za grupeTunisTureVišednevna putovanja