TRST I IZLOŽBA FRIDA KAHLO – 28.05./18.06.2022. – 1 dan autobusom – Garantirano

TRST I IZLOŽBA FRIDA KAHLO

Jednodnevni izlet autobusom
Razgledajte Trst – grad kojem poseban pečat daju impresivne građevine iz doba Habsburške monarhije i posjetite izložbu jedinstvene meksičke umjetnice Fride Kahlo…

DATUM PUTOVANJA:

28.05.2022. – Garantirano (još 2 slobodna mjesta)

18.06.2022. – Garantirano

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe u 05.00 h i polazak u 05.15 h sa Trga S. Radića 1 (ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba). Moguć polazak iz Karlovca i Rijeke prema dogovoru, uz prethodnu najavu u agenciji. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe do TRSTA, sjevernotalijanskog grada smještenog u istoimenom zaljevu i nekadašnje omiljene shopping – meke. Po dolasku, otići ćemo na izložbu Fride Kahlo, koja će Vam prezentirati život i stvaralaštvo ove poznate i jedinstvene meksičke umjetnice. Osim umjetničkim djela u modlight formatu, zbirka sadrži stotine osobnih fotografija, autorskih portreta, pisama, stranica dnevnika, haljina i dragulja inspiriranih Fridom. U stručno postavljenoj „senzornoj izložbi“ predstavljena je vizija života i ljubavi Fride Kahlo u koju uranjamo zahvaljujući živopisnim pismima, fotografijama i djelima izloženima kroz tehnologiju iz jedne imerzivne i zanimljive perspektive. Istraživanjem mjesta koja su u njezinu životu bila od posebnog značaja (kuća, atelje, vrt u Plavoj kući – Casa Azul) razvija se priča o jedinstvenoj umjetnici. Prateći itinerer, posjetitelj dobiva uvid u Fridin odnos sa suprugom, umjetnikom Diegom Riverom, a kroz kadrove fotografa Lea Matiza, i u intimnu i osobnu pripovijest o ženi koja je postala ikona suvremene umjetnosti.Slobodno vrijeme za samostalni razgled izložbe. Odlazak do grada, gdje slijedi šetnja uz obilazak najznačajnijih znamenitosti: PIAZZA DELL´UNITA – FONTANA 4 KONTINENTA – VERDIJEVO KAZALIŠTE – RIMSKO KAZALIŠTE – CRKVA SANTA MARIA MAGGIORE – BRDO SAN GIUSTO. Slobodno poslijepodne za obilazak trgovina i uživanje u nekadašnjoj omiljenoj shopping destinaciji, a kada odlučite predahnuti, sjednite na kavu i probajte espresso ILLY. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak za Hrvatsku. Ugodna vožnja Italijom, Slovenijom i Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.

CIJENA IZLETA PO OSOBI: 210 HRK

CIJENA UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, ulaznicu za  izložbu Firde Kahlo, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

NADOPLATA (obavezna doplata u agenciji, minimalno 25 prijavljenih putnika):

– ulaznica za izložbu (posebna cijena za grupu):
– 80,00 kn / osoba
NAPOMENA: na ulazu je potrebno predočiti Super Green pass, odnosno Covid potvrdu da ste cijepljeni ili da ste preboljeli virus unatrag 6 mjeseci. Obavezno je nošenje FFP2 maske na izložbi.

COVID 19 - PRAVILA I UVJETI PUTOVANJA

Za ovo putovanje je potrebna tzv. digitalna potvrda odobrena od Europske Unije, koja će služiti kao dokaz o završenom cijepljenju (sa jednim od cjepiva koji su odobreni od EMU), dokaz od nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci) ili negativni PCR test (ne stariji od 48h) / antigenski test (ne stariji od 24h).

Od 1. veljače 2022. trajanje COVID potvrde je reducirano sa 9 mjeseci na 6 mjeseci.

Svatko tko putuje u Italiju dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).

U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 2 radna dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Odgovornog organizatora.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

NAPOMENE:

– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Turistička agencija nije odgovorna za poskupljenje cijena u destinaciji, navedene cijene ulaznica su informativne!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

AutobusomEuropska putovanja