TRST I IZLOŽBA

1 DAN

POLAZAK: 25.02., 18.03., 01.04.2023.

Razgledajte Trst – grad kojem poseban pečat daju impresivne građevine iz doba Habsburške monarhije i posjetite izložbu posvećenu jednom od najvećih umjetničkih misterija 21. stoljeća, britanskom grafiti umjetniku Banksyju…

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe u 05.00 h i polazak u 05.15 h sa Trga S. Radića 1 (ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba). Moguć polazak iz Karlovca i Rijeke prema dogovoru, uz prethodnu najavu u agenciji. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe do TRSTA, sjevernotalijanskog grada smještenog u istoimenom zaljevu i nekadašnje omiljene shopping – meke. Po dolasku, otići ćemo na izložbu ”The great communicator. Banksy.” Kako se navodi u najavi izložbe, Trst, multikulturalni grad, raskrižje različitih nacionalnosti i kultura, ugošćuje najcjelovitiju izložbu ikad organiziranu u Italiji o tajnovitom umjetniku iz Bristola pod naslovom ”The great communicator”. Na izložbi je prikazano šezdesetak djela iz talijanskih i međunarodnih zbirki, a sama izložba je podijeljena prema žanrovima i temama. U izložbu uvodi priča o njegovim korijenima i njegovim inspiracijama, odnosno onim pokretima koji su koristili oblik vizualnog protesta kroz fuziju riječi i slike i sa sposobnošću za akciju, na koju Banksy eksplicitno upućuje…  Slobodno vrijeme za samostalni razgled izložbe. Poslije izložbe, odlazak u šetnju uz obilazak najznačajnijih znamenitosti: PIAZZA DELL´UNITA – FONTANA 4 KONTINENTA – VERDIJEVO KAZALIŠTE – RIMSKO KAZALIŠTE – CRKVA SANTA MARIA MAGGIORE – BRDO SAN GIUSTO. Slobodno poslijepodne za obilazak trgovina i uživanje u nekadašnjoj omiljenoj shopping destinaciji, a kada odlučite predahnuti, sjednite na kavu i probajte espresso ILLY. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak za Hrvatsku. Ugodna vožnja Italijom, Slovenijom i Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Cijena po osobi: 31,00 € / 233,57 kn
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, ulaznicu za  izložbu ”The great Communicator. Banksy”, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

NADOPLATA ZA ULAZNICU (obavezna doplata u agenciji, minimalno 25 prijavljenih putnika):
– 11,00 € / odrasli (stariji od 17 godina)
– 7,00 € / djeca od 05 – 17 godina

NAPOMENA: izlet se ne otkazuje u slučaju promjenjivih vremenskih uvjeta i kiše!

Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

NAPOMENE:

– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Turistička agencija nije odgovorna za poskupljenje cijena u destinaciji, navedene cijene ulaznica su informativne!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

AutobusomEuropska putovanjaInozemstvoJednodnevni izletiJednodnevni izletiPutovanja za grupe