SUSJEDNI DRAGULJI PRIRODE – 08.10. – 09.10.2022.

SUSJEDNI DRAGULJI PRIRODE

NP PLITVIČKA JEZERA – NP UNA

2 dana autobusom

Termini putovanja:

08.-09.10, 15.-16.10., 05.-06.11. i 12.-13.11.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

1.  dan: ZAGREB – NP PLITVIČKA JEZERA – BIHAĆ

Polazak s parkirališta Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1, Zagreb) u 07:00 sati. Ugodna vožnja preko Karlovca i Slunja do ponosa Hrvatske – najpopularnijeg, najposjećenijeg i najstarijeg (1949.g.) hrvatskog Nacionalnog parka – Plitvička jezera. Kao UNESCO-v štićenik još od 1979.g. mami milijune turista iz cijelog svijeta, otkrijmo zašto. U višesatnom razgledu, uz stručnog pratitelja putovanja, obići ćemo najljepše dijelove parka kojeg čine 16 stepenastih jezera koja se prelijevaju preko sedrenih barijera, na putu tvoreći stotine manjih i većih slapova. Posebno je impresivan Veliki slap, najčešća meta fotografiranja u parku. U razgledu će nam pomoći korištenje električnih brodova i panoramskih vlakića, a uz jezero Kozjak predviđena je i pauza za okrjepu, odmor i kupovinu suvenira. Povratak do autobusa, nastavak putovanja do obližnje Bosne i Hercegovine, točnije jednog od njenih najljepših gradova – Bihaća, smještenog na kraljici rijeka – rijeci Uni. Smještaj u hotel, odmor i osvježenje u sobama. U dogovoreno vrijeme sastanak s lokalnim vodičem na recepciji hotela, polazak na razgled grada; Crkva Sv. Ante Padovanskog, Muzej Prvog zasjedanja AVNOJ-a, gradski park, obala Une, Kameno Turbe, Kapetanova kula, Gradska otoka, Džamija Fethija, Bosanska i ulica Kralja Tvrtka I, Gradska Viječnica, popularno Korzo… Nakon razgleda slobodno vrijeme za individualnu večeru; uživajte u čuvenim bosanskim specijalitetima u jednom od bihaćkih restorana. Noćenje.

2. dan: BIHAĆ / CJELODNEVNI IZLET NP UNA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela, polazak na cjelodnevni izlet u područje Nacionalnog parka Una (za goste koji eventualno ne žele realizirati ovaj sadržaj predviđeno je slobodno vrijeme u Bihaću). U društvu našeg vodiča vozimo se fascinantnom dolinom Une do najjužnije točke Nacionalnog parka – Martin Broda. Martinbrodski slapovi predstavljaju najveći kompleks slapova na rijeci Uni od kojih posebno imponira onaj najveći – Milančev buk čija sedrena barijera iznosi čak 54 m! Osim njega, vidjet ćemo mnoštvo drugih slapova, kaskada i bazena koji se, na čak 800 m dužine, prostiru kroz naselje do ušća rječice Unac u Unu. Uživanje u netaknutoj prirodi, šetnja uređenim stazama uz predavanja našeg vodiča. Posebno je zanimljiva legenda o nastanku imena Martin Broda. Slijedi povratak u pravcu Bihaća, do mjesta Orašac. Prelazak u autobus Nacionalnog parka koji će nas odvesti do sljedećeg lokaliteta u sklopu parka, njegovog simbola – Štrbačkog buka. Po mnogima najljepši slap na Uni visok je 24,5 m i svojom pojavom mami uzdahe ljubitelja prirode, ali i umjetnika koji u ljepotama Une traže svoju inspiraciju. Šetnja uređenim stazama i razgled uz našeg vodiča. Povratak u Orašac i odlazak našim autobusom do još jednog prirodnog fenomena na Uni, fascinantnih Japodskih otoka. Čudo prirode kako mu tepaju, kompleks je pet riječnih ada na rijeci Uni, međusobno povezanih drvenim mostićima. Japodski otoci zaštićeno su kulturno-arheološko područje koji, gledano iz ptičje perspektive, formiraju oblik srca te se nazivaju srcem prirode.  Šetnja uređenim šetnicama, razgled te slobodno vrijeme za odmor i okrjepu u lokalnom restoranu. Za kraj izleta ostavljamo posjet lokalitetu koji će Vam, zbog položaja na dominantnoj uzvisini iznad lijeve obale Une, pružiti priliku da i iz te perspektive uživate u ljepotama doline Une. Odlazimo do srednjovjekovne Tvrđave Ostrožac i pripadajućeg Dvorca obitelji Berks, zasigurno najljepšeg lokaliteta te vrste u Bosni i Hercegovini. Od prvog pisanog traga (1286. g.) do danas, Ostrožac je mijenjao vlasnike i namjenu, no održavan je i obnavljan te stoga predstavlja istinski dragulj srednjovjekovne arhitekture. Njegovu bogatu povijest ispričat će Vam naš vodič tijekom razgleda, a neizostavno fotografiranje obavite u slobodno vrijeme. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak put Zagreba. Predviđen dolazak u večernjim satima.

FRIST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 490 kn / 65,03 €

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI: 550,00 kn / 73,00 €

Cijena rađena na bazi minimum 40 putnika i uključuje:

prijevoz udobnim turističkim autobusom prema programu, usluge stručnog turističkog pratitelja, jedno noćenje (dvo i trokrevetne sobe) s doriučkom u hotelu s 3* u Bihaću, razglede prema programu,  jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

fakultativne izlete i sadržaje, ulaznice za lokalitete koji se eventualno posjećuju, boravišnu pristojbu, putno osiguranje, osobnu potrošnju.

Obavezna doplata na licu mjesta (boravišna pristojba): 1,50

 Doplata za jednokrevetnu sobu:  135  kn / 17,92

 Doplata za ulaznicu za NP Plitvička jezera (obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije)160 kn / 21,24 za polaske u listopadu, 75 kn / 9,95 € za polaske u studenom

Doplata za fakultativne izlete (PREPORUČUJEMO):

(Minimalno 25 putnika; obavezna prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta):

  • Cjelodnevni izlet Nacionalni park Una: 20,00 (uključuje prijevoz autobusom na relacijama prema programu, usluge stručnog pratitelja, usluge stručnog lokalnog vodiča, dvije ulaznice za NP Una /Martin Brod i Štrbački buk/, prijevoz lokalnim autobusom na relaciji Orašac-Štrbački buk-Orašac, posjet Japodskim otocima te ulaznicu za Tvrđavu Ostrožac i Dvorac obitelji Berks)

 Fiksni tečaj konverzije HRK/EUR: 1,00 EUR = 7,53450 HRK

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 29 dana prije puta ili u ratama.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete Odgovornog organizatora.

Molimo da se o rizičnosti putovanja te eventualnim preporukama, upozorenjima i mjerama vezanim uz pandemiju koronavirusa COVID-19. u pojedinim zemljama informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske – http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

AutobusomEuropska putovanja