SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA

2 dana autobusom

18.04.-19.04.2020.

12.09.-13.09.2020.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan  ZAGREB – SALZBURG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i  Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad. Razgled grada u pratnji gradskog vodiča: Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala – Festivalska dvorana -Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća – tipični prolazi među starim palačama puni malih restorana i trgovina-park Mirabell.  U slobodno vrijeme možete posjetiti jedan od brojnih muzeja, uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama – slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2.dan  AUSTRIJSKA JEZERA – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Posjet jezeru Wolfgangsee – najprije ćemo se zaustaviti u mjestu St. Gilgen i prošetati do kuće Mozartove majke, crkve sv .Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom vijećnicom i fontanom. Vožnjom uz obalu jezera dolazimo do ljupkog i idiličnog mjesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta – mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak vožnjom kroz lijepe planinske predjele do Liezena i dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 790 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 850 kn

 

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta           Minimalan broj putnika: 40

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* na području Salzkammerguta
 • razgledavanja prema programu
 • gradskog vodiča u Salzburgu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Mozartova rodna kuća 11 Eur, utvrda Hohensalzburg 16,30 Eur (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8,50 Eur, novi muzej Domquartier 13 Eur
 • putno osiguranje

 

 

 

Popusti:

Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
–  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

 

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.725.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

 

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

 

Šifra aranžmana: 119-BR

 

AutobusomEuropska putovanja

austrijska jezeraautobusomSalzburg