RIM – NOVA GODINA

4 dana zrakoplovom iz Zagreba i Splita

Datum putovanja: 30.12.2022. – 2.1.2023.

Garantirani polazak!
Smještaj u hotel 3* u centru grada, zona Stazione Termini!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 30.12.: ZAGREB/SPLIT – RIM

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Polazak zrakoplova Croatia Airlines u 14:35 sati. Međuslijetanje u Splitu u 15:25 sati (ukrcaj putnika u Splitu potrebno je najaviti kod rezervacije). Polazak zrakoplova iz Splita u 15:55 sati. Po slijetanju zrakoplova u Rim u 17:10 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada, zona Stazione Termini.Nakon kraćeg odmora odlazak ne šetnju središtem grada: Piazza dela Republica, Piazza Barberini, Španjolske stube, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan, 31.12.: RIM- VATIKAN

Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Doček Nove godine na trgovima i ulicama Rima. Noćenje.

3. dan, 1.1.: RIM

Doručak.Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Nastavak razgleda šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, bazilika Santa Maria Sopra Minerva. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. Noćenje

4. dan, 2.1.: RIM – SPLIT/ZAGREB

Doručak. Predlažemo obilazak Koloseuma, Foruma i Palatinuma, ilišetnju gradskim središtem i vlastito istraživanje grada.Transfer autobusom u 14:30 sati od hotela do Zračne luke u Rimu. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Međuslijetanje u Split u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19:45 sati i dolazak u Zagreb u 20:35 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena Doplata za 1/1 sobu
30.12.-2.1.2023. 3.090 kn / €410,11 3.290 kn / €436,66 1.090 kn / 144,67

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn / €157,94

Popust: dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju, odrasla osoba nema popusta na trećem ležaju.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb –Split – Rim i natrag
  • transfer autobusom Zračne lukau Rimu – hotel – Zračna luka u Rimu
  • voditelja putovanja
  • smještaj u hotelu 3* u centru grada, zona Stazione Termini
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom
  • sve razglede prema programu
  • jamčevno osiguranje, troškove pripreme i organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

* ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene,

* karte javnog prijevoza,

* fakultativne sadržaje

* putno osiguranje.

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: €4 po osobi i danu u hotelu 3*, odnosno 6€ u hotelu 4*. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Predlažemo on line kupovinu ulaznica:

Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, kao i dan posjeta Pompejima, ovisno o državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU

Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Od 01.06.2022. god. ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate Covid potvrde za ulazak u Italiju, te Hrvatski državljani mogu putovati u Italiju bez ograničenja.

Nošenje maski

Maska vrste Ffp2 obvezna je u javnom prijevozu, kazalištima, koncertima, sportskim događanjima.

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Nova godinaPrigodna putovanja