RIM 

Vrijednost više: hotel u centru Rima! – 4 dana autobusom

DATUM PUTOVANJA

15.04.-18.04.2022. / 28.04.-01.05.2022. / 27.05.-30.05.2022. / 22.06.-25.06.2022.
21.07.-24.07.2022. / 25.08.-28.08.2022. / 22.09.-25.09.2022. / 29.10.-01.11.2022. / 17.11.-20.11.2022.

PROGRAM PUTOVANJA                                           

1.dan ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – RIM

Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu).  Polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije programa). Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati (okvirno vrijeme). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Rimu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan RIM

Doručak. Razgled Rima započinje odlaskom do čuvenog Rimskog foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem – Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu – najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM I VATIKAN

Doručak. Odlazak javnim prijevozom prema Trgu Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo Panteon i odmoriti se na Trgu Navona. Nastavljamo prema Španjolskom trgu -omiljenom okupljalištu mladih. Šetnja prema Fontani di Trevi – jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Nakon pauze za ručak odlazimo do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nocenje.

4. dan RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u kasnim satima.

 FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 15.04. 28.04. 27.05. 22.06. i 22.09.  : 1.990 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 15.04. 28.04. 27.05. 22.06. i 22.09 : 2.090 kn

 FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 21.07. i 25.08.  : 1.590 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 21.07. i 25.08. : 1.690 kn

 FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 29.10. : 1.890 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 29.10.: 1.990 kn

 FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 17.11.: 1.490 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 17.11.: 1.590 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u centru Rima (zona Stazione Termini)
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
Cijena ne uključuje:
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu na polascima 15.04. 28.04. 27.05. 22.06. 22.09. 29.10. : 790 kn
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu na polascima 21.07.  25.08.  17.11. : 590 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
 • U Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 EUR, dnevna karta 7 EUR
 • Žičaru do Orvieta – 2,60 € po osobi
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji (4 – 6 EUR po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)
 • Putno osiguranje
NAPOMENE:

Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 EUR po osobi ( informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta 3. dan putovanja poslije podne).  Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmjenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu ili ići u posjet u slobodno vrijeme. Link na službenu stranicu Vatikanskih muzeja za kupovinu karata: https://tickets.museivaticani.va/home

 Koloseum:  posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 16 EUR po osobi (nformativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi za jednokratni ulaz  i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe da bi obavili individualan posjet. Link na službenu stranicu za kupovinu karata :

https://parcocolosseo.it/en/visit/opening-times-and-tickets/

Popusti:

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

AutobusomBlagdani i prazniciEuropska putovanjaUskrs