PRAG I ČEŠKI UNESCO BISERI – 29.10-01.11. i 17.-20.11.2022.

PRAG I ČEŠKI UNESCO BISERI

4 dana autobusom

TERMINI PUTOVANJA:

29.10-01.11. / 17.-20.11.2022.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – TELČ – PRAG

Polazak s parkirališta Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1, Zagreb) u 05:00 sati. Ugodna vožnja Slovenijom, Austrijom i dalje Češkom do Telča, UNESCO-vog štićenika, grada kojeg su gradili talijanski graditelji i koji je jedinstveni primjer renesansne urbane cjeline. Taj gradić smješten je na brežuljku te okružen umjetnim jezerom i opasan srednjovjekovnim zidinama. Premda je riječ o nekad važnom gospodarskom središtu Moravske, ono što je najzanimljivije i što je potaknulo UNESCO da neveliko mjesto uvrsti na popis Svjetske kulturne baštine su neobično lijepe i bogato oslikane kuće, raspoređene oko širokog trga. One kao da ne pripadaju tom podneblju, kao da su od nekuda prenesene. Razgled te slobodno vrijeme za osobne potrebe, odmor… Nastavak putovanja do Zlatnog grada na Vltavi – Praga. Po dolasku smještaj u hotel, odmor i osvježenje. U večernjim satima preporučujemo odlazak javnim prijevozom do centra grada; šetnja uz pratitelja putovanja i slobodno vrijeme za individualnu večeru. Noćenje.

2. dan: PRAG

Doručak. Polazak na razgled Zlatnog grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča na Hrvatskom jeziku; Hradčani, Kraljevski dvorac, Loreta, Dominikanski samostan, Katedrala sv. Vida, Bazilika sv. Jurja, Zlatna ulica (mogućnost individualnog posjeta uz doplatu za ulaznicu)…  Slijedi slobodno vrijeme za okrjepu u romantičnom ambijentu gornjogradskih kavana te nastavak razgleda; Mala strana, Crkva sv. Nikole, Glazbena akademija, Nerudova ulica, Na kampe… Odlazak do čuvenog Karlovog mosta, razgled, prelazak Vltave te nastavak razgleda  povijesnog središta Praga, također dijela UNESCO Svjetske kulturne baštine; Klementinum, Staromestske namesti, Viječnica, Astronomski sat, Tynova crkva, Spomenik Janu Husu, Židovska četvrt, Prašna brana, Obecni dum, Namesti Republiky, Na Prikope, Vaclavske namesti… Ostatak dana slobodan za osobne potrebe, kupovinu… U ranim večernjim satima predlažemo dvosatnu panoramsku plovidbu brodom po Vltavi uz bogatu buffet večeru i zvuke Smetanine Vltave. Noćenje.

3. dan: PRAG / FAKULTATIVNI IZLET KUTNA HORA

Doručak. Slobodan dan za individualno uživanje u čarima Praga, ili (PREPORUČUJEMO) izlet u Kutnu Horu, još jedan od čeških bisera pod zaštitom UNESCO-a. Nakon neduge vožnje stižemo u Sedlec, malo mjesto u neposrednoj blizini Kutne Hore, poznato po Crkvi Svih Svetih, točnije njenoj podzemnoj kapelici – Kosturnici. Kosturnica potiče još iz 12. Stoljeća, a u njenu izgradnju i dekoraciju utrošeno je čak 70.000 ljudskih kostiju. Razgled najposjećenijeg lokaliteta u Središnjoj Češkoj kojeg godišnje posjeti više od 300.000 turista. Slijedi odlazak do obližnjeg povijesnog središta Kutne Hore, gradića koji je zahvaljujući svojim rudnicima srebra stoljećima smatran drugim najvažnijim gradom u Češkoj, odmah iza Praga. Impresivna gotička Katedrala Sv. Barbare najljepša je i najveća gotička crkva u Češkoj (preporučujemo razgled interijera), a tu su još Crkva Sv. Jakova, Isusovačko učilište i Hradek – gotička utvrda s jedinstvenim, srednjovjekovnim rudnikom i pripadajućim Muzejom srebra. Razgled, šetnja romantičnim središtem, slobodno vrijeme za osobne potrebe… Povratak u Prag. U večernjim satima preporučujemo odlazak na večeru u jednu od tipičnih praških pivnica; uživajte u češkim specijalitetima i svjetski poznatom češkom pivu. Noćenje.

4. dan: PRAG – ČESKÝ KRUMLOV – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela, polazak put bajkovite Južnočeške regije. Dolazak u Český Krumlov, poslije Praga najposjećeniji grad u Češkoj. Romantična povijesna jezgra okružena je vijugavim uličicama i sačuvala je izgled od prije nekoliko stoljeća. Grad je na UNESCO-v štićenik, njime dominira impozantna Crkva Sv. Vita, a okružen je romantičnom Vltavom. Po dolasku razgled grada; Budejovička vrata, Crkvena vrata, Crkva Sv. Vita, Viječnica, renesansno-barokni Dvorac, most Na Plašti, Latran… Slijedi slobodno vrijeme za osobne potrebe, ručak… Nastavak putovanja romantičnom dolinom Vltave i dalje put Zagreba.  Predviđen dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

TERMIN REALIZACIJE: FIRST MINUTE CIJENA* REDOVNA CIJENA
29.10.-01.11.2022. 1.190 kn / 157,94 € 1.290 kn / 171,21 €
17.11.-20.11.2022. 1.090 kn / 144,67 € 1.190 kn / 157,94 €

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena rađena na bazi minimum 40 putnika i uključuje:

prijevoz udobnim turističkim autobusom prema programu, usluge stručnog turističkog pratitelja, tri noćenja s doručkom (dvo i trokrevetne sobe) u hotelu s 3* u Pragu, usluge stručnog lokalnog vodiča u Pragu, razglede prema programu,  jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

fakultativne izlete, ulaznice za lokalitete koji se eventualno posjećuju, boravišnu pristojbu i osiguranje gosta u hotelu, vozne karte za javni prijevoz, putno osiguranje, osobnu potrošnju.

Obavezna doplata na licu mjesta (boravišna pristojba i osiguranje gosta u hotelu): 6,00

Doplata za jednokrevetnu sobu (važeća za oba polaska):   450  kn / 59,73

Doplata za izlete i fakultativne sadržaje (PREPORUČUJEMO):

(Minimalno 20 putnika; obavezna prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta):

  • Izlet Kutna Hora: 25 bez ulaznica // 39 € s uključenim ulaznicama (izlet uključuje prijevoz autobusom, usluge stručnog pratitelja te razglede prema programu. Varijanta s ulaznicama dodatno uključuje iste za Kosturnicu Sedlec i Katedralu Sv. Barbare u Kutnoj Hori)
  • Dvosatno krstarenje Vltavom uz buffet večeru: 25
  • Večera (juha, glavno jelo, desert) u tipičnoj praškoj pivnici: 25

Fiksni tečaj konverzije HRK/EUR: 1,00 EUR = 7,53450 HRK

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 29 dana prije puta ili u ratama.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete Odgovornog organizatora.

Molimo da se o rizičnosti putovanja te eventualnim preporukama, upozorenjima i mjerama vezanim uz pandemiju koronavirusa COVID-19. u pojedinim zemljama informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske – http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

AutobusomEuropska putovanja