NOVA GODINA U BEČU, BRATISLAVI I BUDIMPEŠTI – 30.12.2022.-01.01.2023.

NOVA GODINA U BEČU, BRATISLAVI I BUDIMPEŠTI

3 dana autobusom

30.12.2022.-01.01.2023.

GARANTIRANI POLAZAK

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – BEČ – BRATISLAVA

Polazak iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča uz kraća zaustavljanjaputem. Dolazak u Beč. Panoramski razgled grada autobusom: Karlov trg – Ring – Opera – Hofburg – Parlament – Gradska vijećnica – Prater – UN City. Šetnja gradskim središtem do katedrale sv. Stjepana. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za osobne programe. Predlažemo posjet slavnim bečkim kavanama-slastičarnicama, kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse ili posjet božićnom sajmu. Predlažemo i  posjet brojnim bečkim muzejima (povijesno-umjetnički muzej KHM, grafička zbirka Albertina, carski apartmani, Kunstforum, muzeji Museumsquartiera itd.).Vožnja do dvorca Schönbrunn. Mogućnost posjeta unutarnjim prostorijama dvorca kao i šetnja velikim parkom.  Kratka jednosatna vožnja prema Bratislavi. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan BRATISLAVA

Doručak. Razgled glavnog grada Slovačke: Stari grad Bratislavsky Hrad – stara gradska vijećnica – Michalski toranj – Katedrala sv. Martina – Academia Istropolitana – Slovačko narodno kazalište – glavni gradski trg – Primatova palača – moderni centar Bratislave Eurovea sa šetalištem uz Dunav – palača Grasalkovič – Plava crkva. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju i osobne programe. Navečer predlažemo odlazak do svečano ukrašenoggradskog središta gdje se možete pridružiti dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima. Noćenje.

3. dan BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – ZAGREBSRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu, razgled grada autobusom i pješice približit će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti:Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara,aveniju Andrassy – najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, mostove na Dunavu, budimsku utvrdu sa crkvom sv. Matijaša i kraljevskom palačom. Slobodno vrijeme u središtu Pešte za prvu novogodišnju kavu i kolač, šetnju i osobne programe. Moguć fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu (prijava i doplata na licu mjesta).Uživati ćete u doživljaju mađarske prijestolnice s rijeke,uz obalu Margaretinog otoka,ispod mostova,s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu gradaPovratak vožnjom kroz Mađarsku uz kraće zaustavljanje putem prema Hrvatskoj.Povratak u Hrvatsku u kasnim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn171,21 EUR

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.390 kn 184,48 EUR

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska.   Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*u Bratislavi
 • turističkog voditelja putovanja
 • razglede prema programu putovanja
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu : 490 kn 65,03 EUR
 • Ulaznicu za dvorac Schönbrunn, Imperial tura odrasli 22 EUR, mladi do 18 godina 15 EUR ( ulaznica uključuje audio slušalice na jednom od stranih jezika ili tekst na hrvatskom jeziku,  mogućnost i vrijeme ulaza u dvorac određeno je ukupnim brojem posjetilaca i sigurnosnim mjerama, cijena ulaznice može biti podložna promjeni)
 • Informativne cijene ulaznica za muzeje u Beču (mogu biti podložne promjeni): ulaznica za Povijesno-umjetnički muzej KHM 18 EUR , Albertina 18,90 EUR, Carska riznica 14 EUR, carske odaje u Hofburgu 16 EUR, Akvarij Haus des Meeres i Aqua Terra Zoo 21,90 EUR, Veliki kotač Riesenrad u Prateru 13,50 EUR, Muzej carskih kočija 12 EUR,Primatova palača 3
 • Informativne cijene ulaznica u Bratislavi (mogu biti podložne promjeni): Bratislavski hrad – dvorac 10 EUR, stara gradske vijećnica 7 EUR. Na Staru godinu moguće je da će mogućnost posjeta unutarnjim prostorijama biti ograničena ili radno vrijeme za posjet skraćeno.
 • fakultativnu vožnju brodom po Dunavu u Budimpešti 15 EUR (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • Boravišnu pristojbu 1,70 EUR po osobi i noćenju (doplata na licu mjesta na recepciji, informativni  iznos, točna obavijest u završnom pismu)
 • Troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Trokrevetne sobe: rezervacija trokrevetnih soba na ovom putovanja nije moguća.

Napomena:

Organizacija dočeka Nove godine na gradskim ulicama i trgovima u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje

Ukrcaj putnika moguć je samo u Zagrebu, a iskrcaj putnika moguć je u Zagrebu,kao i na stajalištima Petrol Sv.Križ kod Čakovca i Ljubeščica kod Varaždina.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
–  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn 13,27 EUR
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn 13,27 EUR

Bečje glavni i najveći grad Austrije, i jedna od devet austrijskih saveznih zemalja.Grad leži na obalama Dunava, 40 km od granice sa Slovačkom i slovačkog glavnog grada Bratislave. Ima oko 1,6 milijuna stanovnika (petina stanovništva Austrije). Simbol Beča je katedrala sv. Stjepana, sjedište bečkog nadbiskupa. Administrativno je podijeljen na 23 okruga (njem. Bezirk).Sjedište je nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda).Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Beethoven ili Mozart. U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana te brojni spomenici uvršteni na listu svjetske kulturne baštine. U neposrednoj blizini su i Bečka državna opera (Wiener Staatsoper), ulica Kärntner Straße – najfrekventnija pješačka zona Austrije, poznati hoteli, kavane i slastičarnice kao i znameniti Ring – ulica Ringstraße, koja kao prsten okružuje središte grada. Od 1980. godine u Beču se razvila živahna i raznovrsna noćna scena s ugostiteljskim četvrtima, umjetničkim galerijama, noćnim klubovima, jazz barovima i priredbama svake vrste.Veliki broj posjetitelja u Beč dolazi u mjesecu prosincu kada se u gradu održavaju i brojni božićni sajmovi na otvorenomm (Weihnachtsmarkt) od kojih je najpoznatiji Christkindlmarkt koji se pred Gradskom vijećnicom održava od 1975. godine. Većina bečkih znamenitosti može se posjetiti tijekom cijele godine kao npr. dvorci Schönbrunn, Hofburg i Belvedere ili poznati muzejski kompleks MuseumsQuartier.

Bratislava, glavni je i najveći grad Slovačke i sjedište Bratislavske pokrajine. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Europi. Granice grada gotovo dosežu državne granice s Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km).Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenita povijesna jezgra, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada. Nekada poznat kao njemački Pressburg, mađarski Pozsony ili hrvatski Požun oduvijek je bio jedno od kulturnih središta Srednje Europe. Kao središte višestoljetne povijesti bio je raskrižje brojnih kultura i trgovinskih putova. Danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke.Kao središte višestoljetne kulture Bratislava obiluje brojnim kulturno povijesnim građevinama koje su većinom smještene u starom dijelu grada koje je glavno mjesto bogatih kulturnih događanja tijekom cijele godine.

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Praktične napomene: Valuta u Austriji i Slovačkoj je euro.Valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta..

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju,Slovačkui Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja.Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Napomena:  za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete Odgovornog organizatora. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR=7,53450 kn

Nova godinaPrigodna putovanja