NOVA GODINA U PRAGU

4 dana autobusom

30.12.2022.-02.01.2023.

GARANTIRANI POLAZAK

Prag – Beč – Česky Krumlov

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – BEČ – PRAG

Polazak autobusa iz Zagreb  u  05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beč. Panoramski razgled grada autobusom: Ring – Opera – veliki muzeji – Parlament – Hofburg, te šetnja s pratiteljem do katedrale sv. Stjepana i poznatog Božićnog sajma ispred gradske vijećnice. Slobodno vrijeme za ručak, posjete muzejima ili osobne programe. Nastavak vožnje prema Češkoj. Dolazak u Prag. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG

Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov – Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača –  Mala Strana – Karlov most – Staromestni trg s poznatim  astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa – Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu, posjet brojnim muzejima ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“ uz uživanje u prekrasnoj osvijetljenoj staroj gradskoj jezgri. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Praga i brojnim posjetiocima u dočeku Nove godine na otvorenom u staroj gradskoj jezgri. Noćenje.

3. dan PRAG SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine odlazak do gradskog središta javnim prijevozom i nastavak razgleda šetnjom do Židovske četvrti  Josefov  uz Staronovu i Klausovu sinagogu, te luksuznom Pariškom ulicom do Male Strane, crkve sv. Nikole i Malostranskog trga. Slobodno vrijeme za fakultativni ručak u tipičnoj češkoj pivnici, šetnju i osobne programe. Navečer moguća fakultativna plovidba brodom po Vltavi uz uključenu večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan PRAG – ČESKY KRUMLOV – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela.  Vožnja do jednog od najljepših čeških gradova – Česky Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad  rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem  kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske  uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u davna vremena! Romantično novogodišnje razdoblje čine ovaj gradić čarobnim! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca. Povratak vožnjom kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.990 kn  264,11 EUR

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.090 kn 277,39 EUR

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska. Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 3 noćenja s doručkom  u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Pragu
 • gradskog vodiča u Pragu za razgled grada
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu –090 kn 144,67 EUR
 • boravišnu pristojbu koja se plaća direktno na recepciji hotela oko 2 EUR po osobi i noćenju (informativni iznos, točna informacija u završnom pismu)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike u Pragu ( informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac 250 CZK, stara gradska vijećnica 250 CZK, Židovska četvrt 500 CZK (muzeji u Židovskoj četvrti  nisu otvoreni subotom)
 • karte javnog prijevoza u Pragu : pojedinačna karta 30 minuta 30 CZK, pojedinačna karta 90 minuta 40 CZK, dnevna karta 24 sata 120 CZK
 • ručak u tipičnoj češkoj pivnici u Pragu 25 EUR ( doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom večerom 30 EUR (doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Popusti:

Treća osoba  u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Napomena:

organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn 13,27 EUR
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn 13,27 EUR

Praktične napomene:

Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. Fakultativni sadržaji mogu se uplatiti u eurima.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistokuSlovačkom na jugoistokuAustrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km2 živi  10.650.000 stanovnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Češku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete Odgovornog organizatora. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR=7,53450 kn

Nova godinaPrigodna putovanja