NORMANDIJA, BRETANJA I PARIZ

21.06.-25.06.2023.

26.07.-30.07.2023.

30.08.-03.09.2023. – REDOVNA CIJENA

11.10.-15.10.2023.

5 DANA ZRAKOPLOVOM

GARANTIRANI POLASCI

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita i Dubrovnika, Zadra i Pule (isključivo na upit)

Predviđeni hoteli:

Rouen:B&B Hotel Centre Rive Gauche 3*ili sl.

Saint Malo:Ibis Saint-Malo La Madeleine 3*ili sl.

Pariz:Ibis La Defense 3* ili sl.

Vrijednost više: uključene ulaznice u Mont Saint Michel i Monetovu kuću u Givernyju!

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – PARIZ – GIVERNY – ROUEN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:05 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati ukrcaj u autobus i putovanje prema Normandiji i gradu Rouenu. Putem prije no što stignemo do Rouena, posjetit ćemo prešarmantnu lokaciju, kuću Claudea Moneta u Givernyju (ulaznica uključena). Slavni slikar tu je živio od 1883. do svoje smrti 1926. godine, a on i njegovi članovi obitelji su upravo u Givernyju i pokopani, a Monetu je taj vrt bio nepresušna inspiracija i mjesto koje je služilo radu i odmoru; u ribnjak u vrtu kojeg je dao izgraditi posadio je lopoče koje je često slikao i po kojima je danas možda i najpoznatiji. Poslije obilaska Fondation Monet nastavljamo putovanje u Rouen, na istočnu granicu Normandije. Svojem položaju na rijeci Seine Rouen duguje povijesni razvoj.  Rimljani su već davali značaj ovom dijelu doline Seine, a potom su Vikinzi to samo ojačali čineći svojim dolaskom i ostankom Rouen glavnim gradom regije još od 10. stoljeća. Uz ime Rouena neraskidivo su povezana i imena Vilima Osvajača i Richarda Lavljeg srca, ali i Ivane Orleanske ili Claude Moneta. Šetnja središtem grada uz najpoznatije gradske lokacije i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, kavu, itd. Svakako preporučujemo da kušate poznato piće iz regije, calvados, tzv. vinjak od jabuka. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: ROUEN-ETRETAT – HONFLEUR – DEAUVILLE – SAINT MALO

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje po Normandiji u ovom danu započinjemo odlaskom do obale i kanala La Manchea, do poznatih bijelih stijena u Etretatu, ovjekovječenih na mnogim impresionističkim slikama, opisanih u književnim djelima i doista vrlo fotogeničnih i dojmljivih. Potom se upućujemo prema Honfleuru,  gdje je već spomenuti Claude Monet razvio svoj stil. Šarmatno ljetovalište na sjeveru Normandije,  Honfleur je jedno od najpopularnijih mjesta za odmor na tzv. „Cvjetnoj obali“ Francuske, mjestašce koje je pravi mali arhitektonski biser. Šetnja četvrti Vieux Bassin i kraće slobodno vrijeme za kavu u živopisnoj luci. Poslije Honfleura ne možemo ne posjetiti obližnji Deauville, još jedno obalno mjesto, poznato po svojoj dugoj promenadi ovjekovječenoj u mnogim filmovima među kojima se izdvaja kultni Lelouchov „Jedan čovjek i jedna žena“. Mjesto je pojam mondenog ljetovališta u koji se od sredine 19.st. slijevaju horde turista sve do danas. Slobodno vrijeme za šetnju Deauvilleom. Nastavljamo putovanje prema Bretanji gdje ćemo posjetiti gradsku jezgru grada Saint Malo. Stari i u 2.sv.ratu gotovo uništen grad, obnovljen je poslije završetka rata i vraćn mu je originalni izgled. Najdojmljiviji dio grada je Ville Close, gradska jezgra s kućama iz 17. i 18.st., kao i šetalište na nasipima. Odlazak prema hotelu na području Saint Maloa, smještaj i noćenje.

3. dan: SAINT MALO -MONT. ST. MICHEL – DINAN -DINARD -SAINT MALO

Doručak. Danas odlazimo do simbola Normandije, ali i jednom od simbola Francuske uopće: posjećujemo glasoviti Mont St. Michel (ulaznica uključena).Uz Eiffelov toranj u Parizu, Mont Saint Michel je najslikaniji i najposjećeniji lokalitet Francuske, samostan smješten na otočiću kojeg oseka pretvara u poluotok, odnosno plima u otok. Samostan je jedna od najznačajnijih vjerskih građevina u Europi, a prva opatija na ovom je mjestu sagrađena nakon što se arkanđeo Mihael ukazao Aubertu, biskupu Avranchesa. Samostan je građen nekoliko stoljeća i mjesto je višestoljetnog hodočašćenja, a nalazi se na granitnoj stijeni visokoj 80-ak metara. Dva engleska katapulta ispred zidina podsjećaju da su ga tijekom Stogodišnjeg rata Englezi bezuspješno pokušali osvojiti. Poslije posjeta Mt.St.Michelu odlazak prema gradiću Dinanu, sigurno jednom od najljepših srednjovjekovnih gradova u Francuskoj, a kažu najljepšem bretonskom gradiću. Najprivlačniji dio Dinana je njegova luka i uz nju smještene stare kamene kuće. Šetnja mjestašcem, kraće slobodno vrijeme. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan: SAINT MALO -BAYEUX – PLAŽE ISKRCAVANJA – CAEN-PARIZ

Doručak. Danas napuštamo Bretanju, ali još jedan dan provodimo u Normandiji, čeka nas još nekolikozanimljivih i poznatih lokaliteta: prvo posjećujemo Bayeux zbog jedne velike atrakcije, a riječ je o muzeju koji u sebi skriva najdužu sačuvanu tapiseriju na svijetu koja prikazuje osvajanje Engleske i bitku kod Hastingsa 1066. g. (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Potom odlazimo na obalu, prema plažama na kojima se iskrcali saveznici glasovitog 6.6.1944. godine. Sa savezničkim iskrcavanjem u Normandiju, tzv. „danom D“, počinje službeni početak kraja Drugog svjetskog rata. Potom se upućujemo prema Caenu, jednom od tri najveća normandijska grada. Caen je poznat po svojim povijesnim građevinama iz razdoblja Vilima Osvajača koji je tu i pokopan, kao i kao poprište velike bitke iz 2.sv. rata u kojoj je grad doživio velika razaranja.Obilazak središta grada gdje se nalazi dvorac Vilima Osvajača, ali i neke druge poznate lokacije. Vrijeme za ručak i nastavak putovanja prema Parizu. Po dolasku u Pariz smještaj u hotel. Mogućnost odlaska javnim gradskim prijevozom do Champs Elysees s voditeljem putovanja. Noćenje.

5. dan: PARIZ – ZAGREB

Doručak. Odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju i odjava iz soba. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti u Parizu, šetnju četvrtima Montmartre ili Quartier Latin, posjet nekom od brojnih slavnih muzeja ili vožnju brodom po Seini, odnosno uspon na Eiffelov toranj. Transfer iz hotela prema zračnoj luci u 15:00 sati, prijava na let za Zagreb na liniji OU471 u 18:30 sati, planirani dolazak u Zagreb u 20:20 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Polasci 21.06.: FM 954,28 € (7.190 kn)/ RC 980,82 EUR(7.389,99 kn)

Polasci 26.07. i 30.08.:FM 941,00 EUR(7.089,96 kn)/ RC 967,55 EUR(7.290,01 kn)

Polazak 11.10.: FM 941,00 EUR(7.089,96 kn) / RC 967,55 EUR(7.290,01 kn)

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

Rok za prijavu:7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika:15  /  Maksimalan broj putnika: 25

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz –Zagreb
 • uključene zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevozprema programu
 • četiri noćenja s doručkom u hotelima3*uRouenu, Saint Malo i Parizu u dvokrevetnim sobama
 • ulaznice za Mont St. Michel i kuću Claudea Moneta u Givernyju
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu od 1,5-2 eur po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta (točan iznos u završnom pismu prije putovanja, podložno promjeni)
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu navedeni kao uključeni
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – na polasku 21.06. 224,30 EUR (1.689,99 kn), ostali polasci 237,57 EUR (1.789,97 kn) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za lokalnog vozača i vodiča – preporučeni iznos 2 do 3 eura po danu po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita i Dubrovnika po osobi od 380 kn50,43 eur(raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

Informacije o letu:

Croatia Airlines

OU 470  ZAGREB 09:05     PARIZ     11:05

OU 471  PARIZ     18:30     ZAGREB 20:15

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Trokrevetne sobe za odrasle na ovom programu nisu moguće.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Francuska Republikaje država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih narodai jedna od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija.Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici (Pariz) nalazi se na adresi Square Thiers 7, 75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 5370 0280, fax. 0033 1 5370 0290, e-mail. vrhpariz@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Filip Vučak.

Konz. odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici se nalazi na adresi 7, Square Thiers,75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 53 70 02 80, fax. 0033 1 5370 8580, e-mail. conspari@mvep.hr

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 33 6 71 48 67 03.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim najkasnije 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Europska putovanjaZrakoplovom