MARRAKECH

Crveni marokanski grad

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba

03.03.-05.03.2023.

GARANTIRANI POLASCI

Predviđeni hotel:

Adam Park Marrakech Hotel & Spa 5*

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana
Vrijednost više: uključen razgled Marrakecha uz lokalnog vodiča i s ulaznicama prema programu!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – MARRAKECH

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova. Let posebnim zrakoplovom za Marrakech u ranim jutarnjim satima*. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u razgled fascinantnog i uzbuljivog grada – u prijevodu „božja zemlja“ s berberskog jezika, Marrakech budi u svakom posjetitelju mhnoštvo senzacija: boje, okusi, mirisi „crvenog grada“ drugačiji su od svega što ste iskusili. Smješten u unutrašnjosti Maroka, ispod planine Atlas i poznat kao jedan od četiri kraljevska grada, Marrakech je svakako jedan od najegzotičnijih i najljepših gradova Magreba, a po mnogima najljepši marokanski grad. Istražit ćemo stari grad, proći kroz skrivene dijelove Medine, starog grada(od 1985.g. na popisu mjesta svjetske baštine organizacije UNESCO), kroz labirint uličica koje je čine i kroz neka od povijesnih vrata koja je okružuju. Posjet monumentalnoj palači Bahia i grobnicama dinastije Saadi (ulaznica u cijeni).Posjet Marrakechu ne bi bio potpun bez posjeta glavnom gradskom trgu Jemaa-el-Fna: trg koji vrvi životom i mijenja svoje ozračje ovisno o dijelu dana u kojem ga posjetite, kao da je izašao iz neke uzbudljive knjige, pun žonglera, krotitelja zmija i majmuna, uličnih prodavača svega i svačega, bučan i šaren, nezaboravan! Smještaj u izabrani hotel i slobodna večer. Preporučujemo odlazak na Fantasia Show u poznati Chez Ali, lokal koji od 1980.g. nudi posjetiteljima sjajnu zabavu uz večeru, show sačinjen od tradicionalnih plesova i pjesama, fantazije i akrobatike, u okruženju kao izašlom iz „Tisuću i jedne noći“ (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika). Noćenje.

2. dan:MARRAKECH: fakultativni izleti prema programu

Doručak. Danas vam nudimo nekolikofakultativnih sadržaja (doplata prilikom rezervacije aranžmana):

Opcija 1)cjelodnevni izlet u Essaouiru – “Grad vjetrova” (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika)

Opcija 2)poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika poslije doručka (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika), poslijepodne mogućnost odlaska na jahanje deva(minimum potreban za realizaciju 25 prijavljenih putnika)

Za putnike koji ne žele organizirane sadržaje, slobodan dan u kojem samostalno mogu istraživati grad. U večernjim satima mogućnost odlaska na organiziranu večeru uz ples u palači Soleiman (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Uživat ćete u luksuznom restoranu uz marokansku večeru i ples orijentalnih plesačica!Noćenje.

3. dan: MARRAKECH – ZAGREB

Doručak.Odlazak u razgled čarobnih vrtova Majorelle (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika), odnosno posjet muzeju Yvesa Saint Laurenta. Povratak iz Majorellea i vrijeme za ručak i slobodno do transfera u zračnu luku u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava na let posebnim zrakoplovom za Zagreb, let planiran u ranim večernjim satima.

*Okvirne satnice leta iskazane na dnu programa i mogu se promijeniti.

CIJENA PUTOVANJA

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Hotel Adam Park 5* FM 715,38 € (5389,99 kn) / RC 741,92 € (5.590,00 kn)

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 80 / Maksimalan broj putnika: 80

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Marrakech- Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 5*u Marrakechu
 • razgled Marrakecha 1. dan programa s ulaznicama u palaču Bahia i grobnice dinastije Saadi
 • autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • izlet u Essaouiru (trajanje izleta cca. 8 sati, uključuje prijevoz, vodiča na engleskom jeziku i voditelja putovanja, ručak od tri slijeda u lokalnom restoranu – bez pića): odrasli 71,67 EUR (540,00 kn), djeca do 12 god. 54,42 EUR (410,03 kn)
 • izlet u dolinu rijeke Ourike (trajanje izleta cca. 4 sata, uključuje prijevoz, vodiča na engleskom jeziku, voditelja putovanja, ručak u tri slijeda u lokalnom restoranu – bez pića): odrasli 42,47 EUR (319,99 kn), djeca do 12 god. 31,85 EUR (239,97 kn)
 • posjet vrtu Majorelle i muzeju YSL (trajanje cca 4 sata, uključuje prijevoz, vodiča na engleskom jeziku, voditelja putovanja, ulaznicu u botanički vrt i muzej): odrasli 47,78 EUR (360,00 kn), djeca do 12 god. 33,84 EUR (254,97 kn)
 • jahanje deva (trajanje dva sata, uključuje prijevoz, jahanje deve sat vremena, čaj): odrasli 30,53 EUR (230,03 kn), djeca do 12 g. 22,56 EUR (169,98 kn)
 • Fantasia večera i show (trajanje 4 sata, uključuje prijevoz, voditelja putovanja, večeru u tri slijeda – bez pića): odrasli 71,67 EUR (540,00 kn), djeca do 12 god. 54,42 EUR (410,03 kn)
 • večera uz ples u palači Soleiman (trajanje cca. 4 sata, uključuje prijevoz, voditelja putovanja, večeru u tri slijeda – bez pića): odrasli 66,36 EUR (499,99 kn), djeca do 12 god. 50,43 EUR (379,96 kn)
 • obavezne napojnice za vozače i lokalne vodiče: 30 USD po osobi
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: hotel 5* : 159,27 EUR (1.200,02 kn) (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Informacije o letu (planirano):

Croatia Airlines

03MAR    ZAG – RAK          07:00     10:45

05MAR    RAK – ZAG          20:00     23:40

FAKULTATIVNI SADRŽAJI (DOPLATA PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA, NIJE MOGUĆE DOPLATITI NA LICU MJESTA)

Cjelodnevni izlet uEssaouiru(minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika):

Grad Essaouira,poznat i kao „Grad vjetrova“ nalazi se na obali Atlantskog oceana i s udaljenošćumalo više od dva sata vožnje od Marrakecha idealno je izletište. Gradić pod zaštitom UNESCO-a, izgleda kao da je zastao u prošlosti i kao idealan set kakvog filma, što filmske ekipa rado i koriste. Tako su tamo primjerice snimani „Kraljevstvo nebesko“ Ridleya Scotta, „Aleksandar Veliki“ Olivera Stonea, kao i „Igre prijestolja“. Šezdesetih godina prošlog stoljeća Essaouira postaje globalno mjesto hipi kulture i privlači umjetnike kao što su bili Jimi Hendrix ili Cat Stevens. Grad je i danas zadržao svoj bohemski stil iako je postao turističko središto, njegovi su labirinti uličica puni malih umjetničkih galerija, zanatskih radnji, muzeja, itd. Ručak uključen.

Posjet vrtu Majorelle i YSL muzeju (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika):

Vrt Majorelle, kojeg je dizajnirao istoimeni francuski umjetnik prije zamalo sto godina, poznatiji je po jednom drugom imenu – riječ je o jednom od najvećih modnih kreatora 20. stoljeća, slavnom Yvesu Saint-Laurentu, koji se početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća skrasio u Marrakechu, u vili Majorelle, s vrtom u kojem se danas nalazi muzej koji nosi njegovo ime. Prema želji slavnog dizajnera, po ovom je vrtu, kojim dominira posebna plava boja (bleu Majorelle), prosut njegov pepeo. Pun egzotičnih biljaka, kaktusa, bugenvilija, cvijeća s različitih kontinenata, vrt Majorelle će vas očarati.

Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika):

Nekih 60 km od Marakkecha nalazi se dolina rijeke Ourika u samom podnožju Atlas planine. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje tvori rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak uključen.

Jahanje deva (minimum potreban za realizaciju 25 prijavljenih putnika):

U popodnevnim satima odlazimo iz hotela u Palmeraie, u pustinjski krajolik gdje ćemo iskusiti jahanje na devama. Poznate kao „pustinjski brodovi“, te iznimne životinje nude opušteno iskustvo uživanja u pustinji i njezinim pejzažima. Tijekom jahanja zastat ćemo na opuštanje uz čaj od mente u društvu Berbera.

Fantasia večera i show (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika)

„Chez Ali“ u Marrakechu jedinstveno je mjesto koje duže od 40 godina nudi posjetiteljima uživanje u jedinstvenom showu, kolopletu marokanske glazbe, plesa i pjesme, show program koji uključuje predstavu, akrobate i jahače, vatromet i fantaziju. Doživite marokansku noć uz večeru u tri slijeda i nezaboravan show program.

Večera uz ples u palači Soleiman (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih putnika)

Pozivamo vas na ukusnu marokansku večeru u luksuznom restoranu unutar palače. Uživajte u dekoracijama restorana uz večeru u tri slijeda i uz ples trbušnih plesačica.

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka posebnih zrakoplova u programu mogu se promijeniti prije samog početka putovanja, kao i tijekom putovanja, finalno vrijeme leta dobiva se u završnoj obavijesti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Marrakechu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.).
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
 • Fakultativnu ponudu plaćate na licu mjesta u dolarima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Kratkotrajni boravak – Za ulazak u Maroko i boravak u Maroku do tri mjeseca, hrvatskim državljanima nije potrebna viza (valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje). Granična marokanska policija dužna je ovjeriti putovnicu stranca brojem i žigom ulaska, prigodom prvog ulaska stranca. Stoga je korisno provjeriti jesu li broj i žig ulaska pravilno otisnuti u putovnici jer predstavljaju dokaz zakonitog ulaska u zemlju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Maroku nalazi se u Rabatu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Maroku nalazi na adresi 73, rue Marnissa, Souissi, 10170Rabat, Morocco. Kontakt podaci: tel. 00 212 537 63 88 24, 537 63 88 25, fax. 00 212 537 63 88 27, e-mail:rabat@mvep.hr

Maroko (Al-Mamlaka al-Magribiya, neslužbno al-Magrib), država u sjeverozapadnoj Africi, na obali Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Na istoku graniči s Alžirom, a na zapadu sa Zapadnom Saharom. Na teritoriju Maroka su španjolske enklave Ceuta i Melilla. Najveći dio Maroka zauzima gorje Atlas. Maroko ima uglavnom sredozemnu klimu koja u južnom predgorju Atlasa prelazi u stepsku i polupustinjsku. Zimi su najviši dijelovi Atlasa pokriveni snijegom. Prema popisu st. iz 2004. u Maroku živi 29 860 069 st., a prema procjeni st. iz 2013. g. 33 073 567 st. Najnaseljeniji je sjeverni dio zemlje (područje uz Sredozemno more), južno predgorje Atlasa je pusto. Stanovnici su najvećim dijelom Berberi (45 %) i Arapi (44 %), te drugi (11 %). Službeni jezik je arapski, a razgovorni francuski, berberski i dr. Glavni je grad Rabat, a najveći Casablanca. Ostali su veći gradovi Fes, Marrakech, Tanger, Meknes, itd. Novčana je jedinica dirham (MAD, DH), 1 dirham = 100 santima.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 80, a maksimalan broj putnika je 90. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • keks pay
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Dan ženaPrigodna putovanja