MAROKO KRALJEVSKI GRADOVI – 28.10.-4.11.2022.

MAROKO KRALJEVSKI GRADOVI

Odredišta putovanja: Marrakech, Rabat, Casablanca, Meknes, Fes…

8 dana / 7 noćenja

Prijevoz: zrakoplovom

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: Let za Marrakeš

„Dobro došli!“ – pozdravit će Vas uz osmijeh u zračnoj luci naš pratitelj putovanja. Transfer do hotela na području Marrakeša gdje će Vas dočekati šalicom čaja, smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan: Marrakeš – Beni Mellal – Fes

Doručak. Vožnja prema Beni Mellalu preko Kalat Sraghna i El Attaouia te kroz planinski krajolik središnjeg dijela planine Atlas. Slijedi daljnja vožnja kroz planinski krajolik Srednjeg Atlasa do skijaškog mjesta i zimovališta Ifrane, okruženog rijekama, šumama cedra i eukaliptusa. Daljnja vožnja do Fesa. U kasnijim poslijepodnevnim satima stižemo u naš hotel na području Fesa, večera i noćenje.

3. dan: Fes – Meknes (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Razgled Fesa, duhovnog središta kraljevine te veličanstvene stare medine (gradske jezgre) Fes Elbali. Vidjet ćemo Medersu Attarine, teološki fakultet iz 14. stoljeća, džamiju Karaouine (vanjski razgled), jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu, fontanu Nejjarine, četvrti u kojoj se boje tkanine i tipične bazare. Nastavak razgleda Fes El Jadida, njegovih zidina, kraljevske palače (vanjski razgled) i židovske četvrti. Slijedi daljnja vožnja do grada Meknesa uz posjet tradicionalnoj radionici izrade tepiha, kako bismo bolje upoznali umjetnički ručni rad marokanskih žena. Daljnje znamenitosti koje ćemo taj dan razgledati su carski grad iz doba sultana Moulay Ismaila koji je opasan velebnim zidinama, trg El Hedim, Bab Khemis i svjetski poznata gradska vrata Bab Mansour. Smještaj u hotelu na području Meknesa, večera i noćenje.

4. dan: Meknes – Voulubilis – Rabat – Casablanca (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Vožnja prema Voulubilisu uz razgled rimskih iskopina. Slijedi daljnja vožnja do Rabata, glavnog grada Maroka. U panoramskoj vožnji gradom vidjet ćemo aveniju Kraljevske palače, Hassanov toranj, mauzolej Mohammeda V. i četvrt Kasbah Oudaia. Slijedi daljnja vožnja do grada Casablance, smještaj u hotel večera i noćenje.

5. dan: Casablanca – Marrakeš (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Uz panoramsku vožnju Casablancom, koji je gospodarsko središte Kraljevine Maroko, razgledat ćemo Trg Ujedinjenih naroda, aveniju Mohammeda V., luksuznu četvrt Anfu te džamiju Hassana II. (vanjski razgled). Slijedi daljnja vožnja do hotela na području Marrakecha gdje ostajemo sljedeće 3 noći.

6. dan: Marrakeš (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Današnji cijeli dan posvećen je „Biseru juga“, kako nazivaju grad Marrakech. Razgledat ćemo džamiju Koutoubia, koju smatraju jednom od najljepših arhitektonskih dostignuća grada, zatim palaču Bahaia i vrtove Menare. Također ćete posjetiti radionice u kojima se izrađuju nakit i proizvodi od kože. Ova dva obrtnička zanata ubrajaju se u tradicionalne zanate Marokanaca, a Marokanci su na njih posebno ponosni. Doživjet ćete i prekrasnu modnu reviju s odjevnim predmetima izrađenim od prave kože i kreiranim po najnovijim trendovima europske mode. Naravno da tradicionalno izrađene proizvode od kože i nakit možete i kupiti. Poslije podne slijedi šetnja kroz bazare do čuvenog trga Djemaa al Fna gdje ćete naići na najraznovrsnije zabavljače, primjerice krotitelje zmija, akrobate, dresirane majmune i pripovjedače priča.

7. dan: Marrakeš (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Današnji dan Vam stoji slobodno na raspolaganju ili se možete pridružiti našem fakultativnom izletu.

8. dan: Povratni let

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Maroko hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica (valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje). Savjetuje se sklopiti policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za područje Maroka za slučaj hitnog bolničkog liječenja, nesreće i/ili repatrijacije. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.

Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Maroko.

Detaljnije informacije o reguliranju boravka u Maroku i carini možete pronaći na internetskoj stranici: www.service-public.ma

CIJENA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Datum
28.10.-4.11. 4.11-11.11. 11.11.-18.11. 18.11.25.11. 25.11.-2.12.
Redovna cijena 6.500,00 kn 6.300,00 kn 6.200,00 kn 6.000,00 kn 5.700,00 kn
FM cijena 5.900,00 kn 5.700,00 kn 5.600,00 kn 5.400,00 kn 5.100,00 kn
 • Cijena u kn po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.
 • FM cijene vrijede do 60 dana prije putovanja.
Cijena uključuje:

• Povratni charter let Zagreb – Marakeš (prijevoznik Croatia Airlines)
• 7x noćenja u hotelima s 4 zvjezdice na području Casablance, Fesa, Meknesa i Marrakecha u dvokrevetnoj standard sobi.
• 7 x polupansion ( doručak i večera)
• Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
• 5 razgleda:
✓ razgled Beni Mellal uključen!
✓ razgled Fes – Meknes uključen!
✓ razgled Voulubilis – Rabat uključen!
✓ razgled Casabalanca uključen!
• Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku + lokalni vodič
• Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
 • pristojbe zračnih luka 999,00 kn
  • paket putnog osiguranje (preporuka)
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • fakultativne izlete
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Obavezna doplata po osobi:
  – Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama):1.299 kn
-Pristojbe zračnih luka 999,00 kn
Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

• Meknes by Night cca. 20 €
• Casablanca by Night cca. 15 €
• Džamija Hassa II Mosque cca. 25 €
• Chez Ali – piće cca.40 €
• Chez Ali – večera cca. 60 €
• Essaouira sa ručkom cca. 50 €
• Essaouira bez ručka cca. 40 €
*Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Maroko hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica (valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje). Savjetuje se sklopiti policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za područje Maroka za slučaj hitnog bolničkog liječenja, nesreće i/ili repatrijacije. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Maroko. Pošto se radi o polascima  tek u jesen 2022 molimo da se pravovremeno informirate o preporukama i uvjetima za putovanja na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju charter prijevozom/ redovnim linijama. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

U slučaju posebnih zrakoplova (charter let/), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora  nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama I uvjetima za putovanje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Najmanji broj putnika po polasku:35

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

MarokoMediteran