MALTA – 08.-11.09.2022. – 4 dana zrakoplovom

MALTA

4 dana posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

DATUM PUTOVANJA:  08.09. – 11.09.2022.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 08.09.2022. – Ljubljana – Malta – fakultatvni izlet Valletta

Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu. Nakon obavljenih formalnosti let za na relaciji Ljubljana-Malta u 10.00h. Po slijetanju na Maltu u 11.00h, transfer do hotela 4* u Saint Paul’s Bay te smještaj u sobe.  Ostatak dana slobodan za istraživanje gradića punog pubova, sportskih barova i pizzeria u ulicama u blizini palmama obrubljenog trga Bugibba Square. Šetnja uz more, ili odlazak do obližnjeg akvarija Malta National Aquarium gdje žive raže i morski psi, ili pak razgled starinskih vozila izloženih u muzeju Malta Classic Car Collection. U centru je obnovljena crkva St. Paul’s Shipwreck Church koja datira iz 14. st, a obalna promenada uz more vodi do vidikovca Qawra Point Beach s kojeg se može uživati u pogledu na zalazak sunca. Za one koji odmah žele čuti i doživjeti više, prepuručamo doplatu za poludnevni fakultativni razgled glavnog grada Vallette (po zaštitom UNESCO-a) u pratnji lokalnog vodiča na engleskom, te pratitelja puta na hrvatskom jeziku. Izlet uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled gradskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom individualni posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana, jednoj od najljepših crkava Europe, u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija (ulaznica se po želji doplaćuje na licu mjesta). Ostatak dana slobodno. Noćenje.

2. dan, 09.09.2022. – fakultativni izlet Mdina

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv “Tihi grad” za razliku od moderne i dinamične Vallette. Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv.Pavla (ulaznica nije uključena i plaća se po želji na licu mjesta). Povratak u hotel, slobodno. Noćenje u hotelu.

3. dan, 10.09.2022. – fakultativni izlet Gozo

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Gozo jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica nije uključena i plaća se po želji na licu mjesta). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

4. dan, 11.09.2022. – fakultativni izlet Blue Grotto i Marsaxlokk – Ljubljana

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Posjet nedjeljnom sajmu. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam spilja. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu spilju, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju (karta se kupuje na licu mjesta). Transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana u 22.00h. Dolazak u Ljubljanu oko 23.40h.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

*First minute cijena aranžmana po osobi : 2.690 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi: 2.990 kn

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 660 kn

Doplata po želji za paket 3 večere u hotelu: 390 kn

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 30 putnika i uključuje:

prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Malta-Ljubljana, transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka), smještaj u St Paul’s Bay u htl Qawra Palace 4* s uslugom noćenje/doručak, pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku te troškove organizacije i prodaje.

 Cijena aranžmana ne uključuje:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, fakultativne sadržaje i izlete, obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 eur po osobi dnevno, napojnicu vozačima i vodičima, putno osiguranje, troškove osobnih narudžbi, povratni transfer Zgb-Lju-Zgb 350 kn po osobi u slučaju prijave minimum 20 putnika (u protivnom zadržavamo pravo otkaza transfera).

Doplate za fakultativne izlete po osobi, prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana, minimum 10 osoba za realizaciju izleta (ulaznice nisu uključena i plaćaju se po želji na licu mjesta):

Poludnevni izlet u Vallettu 250 kn, cjelodnevni Izlet na Gozo 390 kn, poludnevni izlet u Mdina 250 kn, Blue Grotto i Marsaxlokk 250 kn

VAŽNO:

covid uvjet za ulazak na Maltu je cijepljenje, preboljenje ili negativan test.

Detalje možete pročitati na službenim stranicama MVEP-a ili Travel to Malta:

https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=85 ili https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

Informacije o direktnom letu, prijevoznik Air Malta:

 LJU MLA             10:00 11:00

MLA LJU              22:00 23:40

Napomena:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Malte te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 29 dan prije puta ili u ratama.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

MaltaMediteran