MADRID

4 dana zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 7.12.-10.12.2019., 4.1.-7.1.; 8.2.-11.2.; 22.2.-25.2.2020.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

  1. dan ZAGREB / – MADRID

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 14:15 sati. Let zrakoplovom Iberia u 16:10 sati, s dolaskom u Madrid u 19:05 sati. Po dolasku u Madrid, transfer autobusom do hotela i smještaj. Slijedi odlazak  u večernju šetnju s pratiteljem putovanja do Puerta del Sol, trga koji je središte madridskog života. Predlažemo odlazak na večeru u neki od restorana ili kušanje pića sangria na terasama kafića. Povratak u hotel i noćenje.

 

  1. dan MADRID

Doručak.  Odlazak u panoramski razgled Madrida autobusom:  KIO PUERTA, najpoznatiji neboderi u Madridu nazvani još i “Vrata Europe- PASEO DE CASTELLANA, najveća i najšira ulica u Madridu –  STADION SANTIAGO BERNABEU – PLAZA COLÓN, trg s fontanama i spomenikom Kristoforu Kolumbu – FONTANA CIBELES fontana omiljena navijačima Real Madrida  oko koje se navijači kraljevskog kluba okupe kako bi proslavili pobjedu- GRAN VÍA, ulica za koju se kaže da nikada ne spava  – PLAZA ESPAÑA, jedan od najvećih trgova u Madridu – KRALJEVSKA PALAČA- PLAZA ORIENTE – PUERTA DEL SOL, najživlji trg u Madridu, a poznat je i po „nultom kilometru“ – PLAZA CÁNOVAS DEL CASTILLO S NEPTUNOVOM FONTANOM –  PUERTA DE ALCALÁ – LAS VENTAS, popularna madridska arena za borbu s bikovima

Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Navečer moguć odlazak na flamenco show (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 

 

  1. dan MADRID- fakultativni izlet TOLEDO

Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Toledo (cca 70km), nekadašnji španjolski glavni grad u kojem je živio poznati El Greco. Slijedi obilazak povijesne jezgre grada upisane 1986. godine u UNESCO-v registar svjetske kulturne baštine: utvrda ALCAZAR- GOTIČKA KATEDRALA- CRKVA SVETOG TOME- SAMOSTAN SAN JUAN DE LOS REYES. Slobodno vrijeme. Povratak u Madrid. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak u neki od muzeja: MUSEO DEL PRADO, jednom od najznačajnijih svjetskih muzeja u kojem možete naći djela kako španjolskih umjetnika Velazqueza, Murilla, El Greca, tako i nekih najslavnijih slikara svih vremena od Fra Anglelica, Rafaela, Caravaggia, Goye, Rubensa i mnogih drugih, te CENTRO DEL ARTE REINA SOFÍA- slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. Za one više sportski orijentirane, tu je STADION SANTIAGO BERNABEU, jedan od najznačajnijih stadiona na svijetu gdje svoje utakmice igra Real Madrid. Drugi je najveći stadion u Španjolskoj i među četiri najprestižnija stadiona u Europi. U sklopu stadiona nalazi se muzej jednog od najznačajnijih europskih klubova sa svim odličjima i nagradama. Noćenje.

 

  1. dan– ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do zračne luke. Let Iberiom u 11:55. Dolazak u Zagreb u 14:45 sati.

 

First minute cijena vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena Doplata za 1/1
7.12.-10.12.2019. 1.990 2.190 1.090
4.1.-7.1.2020. 2.590 2.790 890
8.2.-11.2.2020. 1.790 1.990 790
22.2.-25.2.2020. 1.790 1.990 790

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb, pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne izlete, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

Fakulativni izlet Toledo – € 50 – izlet s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča

 

Informativne cijene ulaznica:

Centro del arte „Reina Sofia“: cijena ulaznice 10 €;
Prado: cijena ulaznice 15 €;
Museo Thyssen y Bornemisza: 12 €
Kraljevska palača: cijena ulaznice 10 €
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

 

NAPOMENE: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Croatia Airlines i podložna su promjeni.

 

 

Šifra aranžmana: 129-INT

Europska putovanjaZrakoplovom

Madrid