LONDON – NOVA GODINA

4 dana zrakoplovom iz Zagreba, Splita ili Dubrovnika

Datum putovanja:30.12.2022. – 02.01.2023.

Garantirani polazak!

Predviđeni hotel: Royal National Hotel***

– smješten u centru grada u neposrednoj blizini British Museuma i Oxford Streeta, bogati engleski doručak!

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan, 30.12.: ZAGREB – LONDON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 12:45 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za London u 14:45 sati. Slijetanje u Zračnu luku Heathrow u 16:05 sati (mogućnost vezanih letova iz Splita i Dubrovnika). Transfer autobusom do hotela, uzpanoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u večernju šetnju West Endom, do Leicester Squarea, središta zabave i noćnog života s poznatim kinima, kazalištima i restoranima i Piccadilly Circusa. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje

2. dan, 31.12.: LONDON – GREENWICH

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet brodom do Greenwicha. Panoramska plovidba Temzom od Westminstera do Greenwich parka,kojim prolazi Nulti meridijan i gdje se nalazi poznata Kraljevska zvjezdarnica i Nacionalni pomorski muzej. Slobodno vrijeme za šetnju parkom i posjet muzeju. Povratak brodom do Tower Bridga i Londonskog tornja, poznatijeg pod imenom Tower of London, srednjovjekovne tvrđave u kojoj se čuva kruna kraljice Elizabete II i kraljevski dragulji. Slobodno vrijeme za posjet tvrđavi ili šetnju poznatim mostom. U popodnevnim satima predlažemo posjet British Museumu, najstarijem javnom muzeju na svijetu. Doček Nove godine na ulicama i trgovima grada. Noćenje

3. dan, 1.1.:LONDON

Doručak. Odlazak na razgled grada u pratnji voditelja putovanja, uz korištenje javnog gradskog prijevoza i pješice: Trafalgar Square s Nelsonovim spomenikom i Nacionalnom galerijom, Whitehall, 10 Downing Street, St. James’s Park, Buckinghamska palača, Westminster Abbey, Westministerska palača, Big Ben, London Eye – veliki panoramski kotač s nezaboravnim pogledom na London i okolicu. Ostatak dana slobodna za šetnju poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street i Regent Street, te kupovinu u poznatim robnim kućama. Noćenje.

4. dan, 2.1.: LONDON – ZAGREB

Doručak. Predlažemo posjet slavnom muzeju voštanih figura Madame Tussauds ili odlazak do tri čuvena muzeja na Exhibition Roadu s besplatnim ulazom: Natural History Museum, Science Museum i Victoria and Albert Museum. Transfera za zračnu luku u 13:30 sati. Prijava za let, te polijetanje zrakoplova Croatia Airlines iz Londona u 16:50 sati. Dolazak u Zagreb u 19:55 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena
30.12.2022. – 2.1.2023. 3.490 kn / €463,20 3.690 kn / €489,75

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn / €157,94

Doplata za vezani let iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: od 450 kn / €59,73 (na upit, ovisno o raspoloživosti)

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn / €197,76

Popust za smještaj u trokrevetnim sobama:

– dijete do 12 godina 20 % popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe

– odrasla osoba na trećem ležaju 5% popusta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji Zagreb – London – Zagreb, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Londonu, jamčevno osiguranje organizatora putovanja, troškove organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, putno osiguranje, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje i troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

  1. izlet u Greenwich – krstarenje brodom po rijeci Temzi uz londonske spomenike do Grenwicha i natrag do Tower bridga: £19 odrasli, £12 za djecu 5-16 godina
  2. Kraljevska zvjezdarnica (Nulti meridijan): £16 odrasli, £8 djeca 4-15 godina
  3. London Eye i 4D Cinema Experience£25 za odrasle, £22 za djecu 3-15 godina
  4. Tower of London £30 za odrasle, £15 za djecu 5-15 godina
  5. Madame Tussauds uključujući Marvel 4D i Star Wars Expirience: £30 za odrasle, £27 za djecu 3-15 godina

Cijene ulaznica podložne su promjenama. Točna cijena ulaznica bit će navedena u Obavijesti o putovanju.

Prtljaga uključena u cijenu: jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Javni prijevoz:

Predlažemo kupovinu Oyster carda, pretplatne kartice koja omogućuje neograničene dnevne vožnje u 1 i 2 zoni po cijeno od maks. £7,70 dnevno (pojedinačna vožnja naplaćuje se £2,50 u metrou, odnosno £1,65 u autobusu). Djeca mlađa od 11 godina voze se besplatno u pratnji odrasle osobe koja posjeduje valjanu kartu. Oyster card potrebno je prisloniti na uređaj za registraciju na početku i na kraju vožnje.

Državni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Victoria and Albert Museum, Natural History Museum, Science Museum, Pomorski muzej i dr.)

NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

Granične formalnosti za ulazak u Ujedinjenu Kraljevinu Velike Britanije i Sjeverne Irske

Državljani Hrvatske mogu putovati u Englesku s valjanom putovnicom. Putovanje s osobnom iskaznicom od 01.10.2021. godine više nije moguće. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Od 18.03.2022. ukidaju se sve mjere ograničavanja ulaska u Englesku, koje su bile na snazi zbog pandemije korona virusa.

Detaljne informacije oko ulaska u Veliku Britaniju  možete pogledati na stranicama MVEP-a

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Nova godinaPrigodna putovanja