KUBA

PUTOVANJE: 12 dana / 9 noćenja

Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Varadero...

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Let za Havanu

U kasnim popodnevnim satima sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb (10.9.-21.9.) / Ljubljana (19.11.-30.11) dva sata prije leta. Slijedi prijava na let iz Zagreba / Ljubljane za Havanu preko Istanbula. Noćni let.

2. dan: Havana

Dolazak u zračnu luku Havana u jutarnjim satima. Nakon obavljanja carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel, nakon kraćeg odmora slijedi orijentacijska vožnja po Havani uz stanku u čuvenom Hotelu Nacional, ručak u lokalnom restoranu (uključeno u cijenu). Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Havana

Nakon doručka odlazimo u razgled Havane. Kroz ovaj razgled posjetit ćete Trg Revolucije, Malecon, Sveučilište u Havani, Hotel Nacional, sjedište vlade Capitol… Nastavak razgleda pješice u pratnji vodiča i otkrivanje starog dijela Havane – najbogatije zbirke kolonijalne arhitekture Latinske Amerike pod zaštitom UNESCO-a od 1982. godine. Proteže se između četiri slavna trga: Plaza San Francisco, Plaza Vieja (Starog trga), Plaza de Armas (Trga oružja) te Centralnog trga. Posjet barovima El Floridita – omiljenom baru Garyja Coopera i Jean Paul Sartrea te Bodeguita del Medio, u kojeg su zalazili Hemingway i Pablo Neruda. Obilazak utvrde El Morro s koje se pruža predivan pogled na staru Havanu. Nakon razgleda, slijedi povratak u hotel te noćenje.

4. dan: Slobodno ili izlet u dolinu Viñales (fakultativno)

Nakon doručka uživajte u samostalnom istraživanju Havane ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u dolinu Viñales, provinciju duhana (uz doplatu, uključeno u paketu izleta). Posjetit ćemo Los Barrigonenes, gdje možete vidjeti kako izgleda život lokalnog stanovništva ovog ruralnog kraja. Napravit ćemo stanku za odmor i fotografiranje na vidikovcu Las Jazmines. Odlazimo u indijansku špilju La Cueva del Indio unutar koje teče rijeka gdje nas očekuje kraća vožnja čamcem kroz špilju. Slijedi odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Slijedi povratak u Havanu te noćenje.

5. dan: Cienfuegos – Trinidad

Doručak. Napuštamo Havanu te krećemo prema Cienfuegosu. Putem ćemo posjetiti imanje Fiesta Campesina. Po dolasku u Cienfuegos (poznat kao “Biser juga”) slijedi obilazak znamenitosti grada. Šetnja gradskim ulicama, vanjski razgled Palacio del Valle, izgrađene 1917. godine. Smatra se kubanskim arhitektonskim draguljem. Na palači se isprepliću značajke romanike, gotike i baroka. Slobodno vrijeme. Slijedi odlazak autobusom u hotel na području Trinidada. Večera i noćenje u Villi Yaguanabo ili Villi Guajimico.

6. dan: Slobodno ili izlet u Trinidad (fakultativno)

Doručak i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje okolice ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u Trinidad (uz doplatu, sadržano u paketu izleta). Polazak iz hotela u jutarnjim satima udobnim turističkim autobusom do lokalne agencije u Trinidadu. Ovdje se pridružujete vođenom grupnom razgledu. Posjetit ćete Manaca Iznagu, slavni lokalitet u predgrađu Trinidada poznatom po visokom tornju podignutom 1750. godine. Služio je kao osmatračnica za nadgledanje robova tijekom rada na plantažama šećerne trske. Najviši je takav toranj ikada izgrađen na karipskim plantažama. Zaustavit ćemo se na vidikovcu Valle de San Luis i uživati u pogledu na planinu Escambray i Karipsko more. Ovdje možete snimiti sjajne fotografije. U nastavku posjećujemo lokalnu radionicu keramike i upoznajemo se s izradom i proizvodnjom uporabnih i ukrasnih predmeta. Izlet ćemo završiti šetnjom kroz stari dio Trinidada i njegovim popločenim ulicama, uključujući Plazu Mayor i Plazu Real del Jigüe. Posjetit ćemo slavni Canchanchara bar i kušati istoimeni osvježavajući koktel s medom i rumom. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi povratak u hotel. Noćenje i večera u hotelu.

7. dan: Santa Clara – Varadero

Doručak. Polazak prema Santa Clari, obilazak Trga revolucije i spomen-područja Che Guevari. Posjetit ćemo i blindirani vlak, memorijalni park i muzej na otvorenome, podignut u sjećanje na bitku za Santa Claru. Nakon obilaska slijedi transfer do Varadera. Smještaj u hotelu ROC Arenas Doradas u superior sobama na bazi Ultra All Inclusive usluge za sljedeća 4 noćenja.

8. – 10. dan: Varadero

Slobodan dan za uživanje na plaži uz uslugu Ultra All Inclusive

11. dan: Varadero – zračna luka Havana – let za Istanbul

Transfer do zračne luke Havana u ranim jutarnjim satima. Po dolasku slijedi prijava na let za Istanbul.

12. dan: Istanbul – Zagreb / Ljubljana

Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Slijedi prijava na let za Zagreb / Ljubljanu gdje slijećemo u kasnim popodnevnim satima.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Dokumenti potrebni za putovanje:

Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica koja vrijedi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska u zemlju te viza (turistički karton) koji pribavlja agencija (uz doplatu). Prilikom prijave (barem 45 dana prije polaska) agenciji je potrebno dostaviti čitljivu fotokopiju putovnice. Zdravstveno osiguranje u iznosu od 30.000 EUR obavezno je za dobivanje vize za Kubu.

Po dolasku je obvezno predočiti i ispunjeni obrazac zdravstvenog nadzora Declaración de Sanidad del Viajero (https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio).

Termini i cijene:

Datum 10.09. – 21.09.2023.

Iz ZAGREBA

19.11. – 30.11.2023.

iz LJUBLJANE

Redovna cijena 1.865,65 € / 14.056,74 kn 1.965,65 € / 14.810,19 kn
First minute cijena 1.765,65 € / 13.303,29 kn 1.865,65 € / 14.056,74 kn

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

FM cijene vrijede do popunjenosti 80% kapaciteta.

Cijena uključuje:

 • Povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb / Ljubljana – Havana preko Istanbula u ekonomskoj klasi, avioprijevoznika Turkish Airlines
 • 1x ručak u lokalnom restoranu u Havani
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3 ili 4 zvjezdice u Havani
 • 2 noćenja s polupansionom u hotelu s 3 zvjezdice na području Cienfuegosa
 • 2 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu s 4 zvjezdice u Varaderu
 • Prijevoze prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • 3 razgleda: Havana, Cienfuegos, Santa Clara i Che Memorial
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe 333,35 € (2.511,63 kn)
 • Vizu za Kubu  40 € (301,38 kn) + (15 € (113,02 kn)usluga ishođenja vize) po osobi
 • Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 249 € (1.876,09 kn)
 • Napojnice za lokane davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji): 30 € (226,04 kn)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket izleta – Dolina Viñales i indijanska spilja s uključenim ručkom te Trinidad s uključenim ručkom: 135 € (1.017,16 kn) po osobi
 • Tropicana show: 120 € (904,14 kn) po osobi

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kalkulacija je rađena na dan 13.04.2023. i agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5% ili značajnih promjena cijena goriva. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Kubu informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete Odgovornog organizatora.

Daleka putovanja