Kapadokija

8 dana / 7 noćenja – zrakoplovom

Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija, Belek, Göreme, Nevsehir…

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: LET ZA ANTALIJU

Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka. Večera i noćenje.

2. dan: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA

Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji.  Večera i noćenje na području Kapadokije.

3. dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA

Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno – isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4.dan: GÖREME

Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan: KAPADOKIJA ˗ ANTALIJA

Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanhani iz vremena Seldžuka. Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja. Noćenje i večera.

6. dan: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN

Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran.  Noćenje i večera.

7. dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET

Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu.

8. dan: POVRATNI LET

Doručak. U skladu s vremenom leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let za Zagreb.

Mjesta koja ćete posjetiti:

Konya, taj bivši glavni grad seldžučkog carstva je danas sedmi najveći grad po veličini. Simbol grada je samostan Mevlana ujedno i muzej islamske umjetnosti i trezor turske umjetnosti i obrta.

Kapadokija je remek-djelo, rezultat stvaranja prirode i čovjeka. Jedan od najneobičnijih prirodnih krajolika na svijetu. Skriva podzemne naseobine i jamske crkve u kojima su generacije kršćana tražile utočište i koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti. Područje Kapadokije uključuje centre: Urgup, Goreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymaklı i Ihlara. Procjenjuje se da u stijenama ima 3000 crkava u ovoj regiji, od kojih sve nisu otvorene za javnost. U regiji postoje stotine podzemnih gradova. Najimpresivnijih su Kaymaklı, koji ima 8 razina, te Derinkuyu koji seže sve do 55 metara u dubinu. Područje Kapadokije je također poznato po svom tkanju tepiha, vinima i prepoznatljivoj crvenoj keramici Avanos područja.

Göreme, grad čini, zajedno sa kamenim spomenicima, središte nacionalnog parka Göreme te je dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Ovaj krajolik karakteriziraju neobični oblici stupova, obeliska i tornjeva koje su oblikovali pepeo i lava prije 2000 godina pri prvoj vulkanskoj erupciji. Ti oblici dosežu visine i do 40 metara.

Antalija, nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici :Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr.). Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.

Termini i cijene:

Polazak 27.9.- 4.10.2021. 4.10.-11.10.2021. 11.10.-18.10.2021. 18.10.-25.10.2021.
Redovna cijena po osobi 3.349 3.249 3.249 3.049
*FM cijena po osobi 2.999 2.899 2.899 2.699

 

Polazak 25.10.-1.11.2021. 1.11.-8.11.2021. 8.11.-15.11.2021. 15.11.-22.11.2021.
Redovna cijena po osobi 2.949 2.849 2.749 2.649
*FM cijena po osobi 2.599 2.499 2.399 2.299

 

Polazak 22.11.-29.11.2021. 29.11-6.12.2021.
Redovna cijena po osobi 2.449 2.349
*FM cijena po osobi 2.099 1.999

Cijena po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

 FM cijene vrijede do 30 dana prije putovanja.

Cijena uključuje:
 • Povratni charter let Zagreb – Antalya
 • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
 • 7 noćenja s doručkom hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 • 7 x večera u hotelu iz ponude švedskog stola
 •  ulaznicu i stručno vođenje – Mevlana muzej u Konyi
 •  ulaznica i stručno vođenje – Göreme, muzej na otvorenom
 • dolina Simon – panoramski razgled
 • stručno vođenje – Sultanhani
 • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje
Cijena ne uključuje:
 • Pristojbe zračnih luka (obavezna doplata kod rezervacije)
 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji

Obavezna doplata po osobi:
 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte: 799,00 kn po osobi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 850,00 kn
Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*
 •  Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom: cca. 55 €
  ili Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: cca. 55 €
 •  Vožnja brodom po rijeci Manavgat, džamija Manavgat s ručkom: cca. 45 €
  ili Geen Canyon Tour sa ručkom: cca. 55€
  ili izlet u grad Alanya s ručkom:cca. 55€
 • Turska večer u Kapadokiji : cca. 45,00 € (plesni show i uključena neograničena konzumacija lokalnih  alkoholnih i bezalkoholnih pića
 • Sema (ples derviša) u Kapadokiji: cca. 20 €
 • Let balonom iznad Kapadokije (izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima) više informacija na destinaciji. Napomena: djeca ispod 7 godina ne mogu sudjelovati na ovom izletu.
 • Jeep safari: cca. 50€ po osobi
 •  Hamam (Turska kupelj): cca 35,00 €

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Važno: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za turističko putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i polica zdravstvenog osiguranja.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju charter prijevozom/ redovnim linijama. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2021. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35
Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Br. aranžmana: 253

Europska putovanjaZrakoplovom

autobusomIstanbulKapadokijaMala Azijazrakoplovom