Istanbul

Provedite vikend u Istanbulu i proslavite Dan zaljubljenih!

3 dana zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 12.02. – 14.02. 2022.

 Garantirani polazak!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 6:30 sati. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova Turkish Airlines prema Istanbul u 8:35 sati na liniji TK1054. Po dolasku u Istanbul u 12:50 sati, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraće slobodno vrijeme za odmor. Odlazak javnim prijevozom do trga Taksim, centra noćnog života. Šetnja poznatom ulicom Istiklal Caddesi, s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, do Galata kule, s koje se pruža najljepši pogled na Bospor. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u turskim specijalitetima. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet „Ljepote Bospora“ (doplata). Izlet započinje plovidbom Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, te uživanje u pogledu na carske palače, tvrđave, mostove i elitne dijelove grada. Slijedi posjet Dolmabahce palači, jednoj od najglamuroznijih palača svijeta, nekadašnjoj sultanskoj rezidenciji.  Izlet završava posjetom Egipatskoj tržnici, gdje se prodaju začini, sušeno voće, rahat lokum i suveniri. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo izlet autobusom na azijsku stranu Istanbula. Vožnja autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama, restoranima i kafićima. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča (doplata). Razgled: Hipodrom, Plava džamija – najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima džamije, Aja Sofija – izvorno izgrađena kao najveća crkva Bizantskog carstva, koja je naknadno pretvorena u džamiju, pa u muzej, a danas je ponovo džamija, Topkapi saraj – glavna rezidencija osmanskih sultana sa haremom, privatnim sultanovim odajama, Aja Irena – bivša bizantske crkve koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. Slijedi odlazak do Grand Bazara, najveće i najstarije natkrivene tržnice na svijetu, s preko 4.000 trgovina tepisima, tekstilom, kožom, antikvitetima, nakitom, začinima. Kraće slobodno vrijeme za kupovinu. Transfera autobusom za zračnu luku. Let zrakoplovom prema Zagrebu u 19:10 sati na liniji TK1055. Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman predviđen je u 19:20 sati.

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena Doplata za 1/1 sobu
12.-14.2.2022. 1.590 kn 1.790 kn 490 kn
12.-14.3.2022. 1.590 kn 1.790 kn 490 kn
26.-28.3.2022. 1.790 kn 1.990 kn 490 kn
 FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz zrakoplovom Turkish Airlines na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb, pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi noćenja s doručkom, transfer u Istanbulu: zračna luka – hotel – zračna luka, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje  aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

zrakoplovne pristojbe, fakultativne sadržaje, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje,  karte za javni gradski prijevoz, troškove osobnih narudžbi.

PRTLJAGA uključena u cijenu:

1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 25 x 35 cm

 Fakultativna ponuda: (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta)
  • razgled lokaliteta u pratnji lokalnog vodiča s uključenim ulaznicama za Topkapi palaču i Aja Irenu €45 (dodatno se plaća harem u Topkapiju €12)
  • cjelodnevni izlet „Ljepote Bospora“ €50 – uključuje ulaznicu i razgled Dolmabahce palače, krstarenje brodom po Bosporu, posjet Egipatskoj tržnici, posjet Sulejmaniji, lokalnog vodiča
  • izlet autobusom na Azijsku stranu Istanbula u pratnji lokalnog vodiča €35

 Vremenska razlika: +2 sata (Zagreb 12:00 h – Istanbul 14:00 h) u zimskom računanju vremena.

 NAPOMENE:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj turskoj kategorizaciji. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines i podložna su promjeni. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator nije odgovoran za eventualno naknadno povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, koje su formirane na dan izrade programa. Zadržavamo pravo promjene imena hotela uslijed overbookinga, nepredviđenih okolnosti ili više sile.

GRANIČNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku.

Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Državljani Republike Hrvatske za ulazak u Tursku moraju predočiti jedan od slijedećih dokumenata:

– potvrda o cijepljenju protiv COVID-19 obavljenom prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice (od dana primitka druge doze ili 14 dana od primanja jednokratnog cjepiva)

– potvrda da je osoba preboljela COVID-19 unatrag posljednjih šest mjeseci, izdanu od službenih relevantnih tijela

– negativni nalaz PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).

Također, uvedena je i obveza popunjavanja putnog obrasca „Traveler Entry Form“,kojeg je potrebno ispuniti u roku unutar 4 dana prije ulaska u zemlju  i na osnovu tih informacija bit će Vam određen tzv. HES kod („Hayat Eve Sigar“), koji je potreban za ukrcaj na zrakoplov, ulaz u sve ugostiteljske, uslužne objekte i trgovačke centre. Obrazac je potrebno isprintati ili spremiti na mobitel, a potreban je za sve osobe starije od 6 godina.

POVRATAK U REPUBLIKU HRVATSKU

Prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:

  • EU digitalnu COVID potvrdu
  • negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
  • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

 Sve informacije oko ulaska u Tursku možete pogledati na stranicama MVEP

Br. aranžmana: 295

Prigodna putovanjaValentinovo