ISTANBUL

8 dana/7 noćenja – zrakoplovom

Najbolje od Turske:

Istanbul – Ankara – Kapadokija – Antalija

KRUŽNO PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan:  Dolazak u Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2,5 sata prije leta. Let na direktnom charter letu Zagreb – Antalya. Po dolasku u zračnu luku Antalya slijedi prijava na let Antalya-Istanbul. Dolazak u zračnu luku Istanbul i transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i noćenje

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju. Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Posjetit ćemo i svjetski poznatu baziliku i 4. najveću crkvu na svijetu, Aja Sofiju , Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Potom odlazite do palače Topkapi , koja je služila kao rezidencijalna palača i sjedište dinastije u Istanbulu, glavnom gradu Osmanskog carstva, neposredno nakon osvajanja Istanbula od strane Fatiha sultana Mehmeda 1473. godine. Palača Topkapi nalazi se na vrhu Serail, jednom od sedam brda Istanbula između Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. U poslijepodnevnim satima prošetajte Grand Bazarom, ogromnom zgradom bazara u starom gradu s labirintom uličica i prolaza. Zatim posjetite egipatski ili bazar začina i uživajte u orijentalnim mirisima i bojama. Večera i noćenje na području Istanbula.

3. dan: Fascinantna plovidba po Bosporu  – vožnja prema Ankari – muzej Anatolijskih civilizacija

Nakon doručka imate priliku uživati (fakultativno uz doplatu) na fascinantnoj vožnji brodom po Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača. Zatim slijedi vožnja autobusom do Ankare, glavnog grada Turske. Posjetit ćete Ankarsku utvrdu i Muzej Anatolijskih civilizacija s hetitskim nalazima. Večera i noćenje
na području Ankare.

4. dan: Kapadokija

Nakon doručka slijedi vožnja u unutrašnjost prema gorju. Pokrajina Kapadokija je krajolik neodoljive ljepote, sa svih strana okružena impozantnim planinama. Kapadokija se sa svojim neobično oblikovanim krajolikom, podzemnim crkvama i naseobinama može usporediti s površinom Mjeseca. Stijene raznih oblika izviru iz zemlje poput predimenzioniranih gljiva, a kuće i otmjeni hoteli uklesani u stijene promatraju vas sa svih strana. Prve izbjeglice naselile su ovu pokrajinu u 7.st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su crkve, kapele i samostane isklesali u mekim stijenama. Večera i noćenje
na području Kapadokije..

5. dan: Kapadokija – Göreme – Uchisar

Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete muzej na otvorenom i jamsku crkvu ukrašenu freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput kakva mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti ja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu i stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će Vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju dana prošetat ćemo Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje na području Kapadokije.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalija

Nakon doručka, putovanje nastavljamo kroz raznolike krajolike prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavak puta preko gorja Taurus do Antalije. Večera i noćenje  na području Antalije.

7. dan: Antalija i vodopad Karpuzkaldiran

Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje  na području Antalije.

8. dan: Povratni let

Doručak. Sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi let za Zagreb.

TERMINI I CIJENE:

Polazak 4.10.-11.10.2021. 11.10.-18.10.2021. 18.10.-25.10.2021. 25.10.-1.11.2021.
Redovna cijena po osobi 4.350 4.250 3.950 3.850
*FM cijena po osobi 4.000 3.900 3.600 3.500

 

Polazak 1.11.-8.11.2021. 8.11.-15.11.2021. 15.11.-22.11.2021. 22.11.-29.11.2021.
Redovna cijena po osobi 3.650 3.550 3.450 3.350
*FM cijena po osobi 3.300 3.200 3.100 3.000

Cijena po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

FM cijene vrijede do 90 dana prije putovanja.

Cijena uključuje:

 • Povratni charter let Zagreb-Antalya i dodatni let na redovnoj liniji Antalija-Istanbul
 • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
 • 7 noćenja s doručkom hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
 • Ulaznice i stručno vođenje: Plava džamija, Hagia Sophia, palača Topkapi, Muzej Anatolijskih civilizacija, Göreme – muzej na otvorenom uz razgled jamske crkve
 • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

 • Pristojbe zračnih luka (obavezna doplata kod rezervacije)
 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
Obavezna doplata po osobi:
 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte: 799,00 kn po osobi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.249,00 kn

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

 • Fascinantna vožnja po Bosporu: cca.30€ po osobi
 • Istanbul by night: cca. 20€ po osobi
 • Turska večer: cca.45,00 € po osobi
 • Hamam (turska kupelj): cca.35,00 € po osobi
 • Podzemni grad s uključenim ručkom: cca 45€ po osobi
 • Sema-ples derviša: cca. 20€po osobi
 •  Let balonom iznad Kapadokije (izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima) više informacija na destinaciji. Napomena: djeca ispod 7 godina ne mogu sudjelovati na ovom izletu.
 • Jeep safari: cca. 50€ po osobi
  *Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

VAŽNO: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za turističko putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i polica zdravstvenog osiguranja.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju charter prijevozom/ redovnim linijama. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2021. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani  nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Br. aranžmana: 252

Europska putovanjaZrakoplovom

Istanbul