INDIJA- ZLATNI TROKUT – 12.3.- 20.3.2023.

IRSKA – ZLATNI TROKUT

9 dana/7 noćenja

12.3.- 20.3.2023.

Delhi, Agra, FatehpurSikri, Amber Fort i Jaipur – naše putovanje u Zlatni trokutvodi Vas do apsolutno najvećih znamenitosti indijskog subkontinenta. Doživite religiju, tradiciju i kulturu iz davno minulih vremena, primjerice Taj Mahal ili Amber Fort, jednu od najljepših palača Rajasthana. U Rajasthanu, “Zemlji kraljeva”, očarat će Vas stare tradicije, upečatljive palače i raskošni grobovi bogatih maharadža i velikih mogula.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Let za Delhi

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul s polaskom u 09:25. Dolazak u Istanbul u 13:45 te u nastavauk let za Delhi u 20:50.

2. dan: Dolazak u Delhi – panoramski razgled grada

Po dolasku u Delhi u ranim jutarnjim satima slijedi transfer do hotela, doručak i osvježenje. Nakon toga očekuje Vas vođeni panoramski razgled autobusom kroz Stari Delhi. Prvo ćete posjetiti RAJ GHAT (spomenik Mahatmi Gandhiju) i pritom uživati u prekrasnoj šetnji. Nakon toga krećemo dalje autobusom, prolazimo pokraj Crvene utvrde i dolazimo do CHANDNI CHOWK (najstarijeg i najposjećenijeg bazara na tom području) i jedne od najvećih džamija u Indiji – JammaMasjid. U nastavku Vas očekuje poseban doživljaj: vožnja rikšama kroz živahne ulice CHANDNI CHOWKA i Starog Delhija. Uživajte tijekom vožnje u jedinstvenom i šarmantnom kaosu izvorne Indije. Noćenje.

3. dan: Razgled New Delhi – Agra

Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo u razgled New Delhija. Očekuje Vas QUTAB MINAR, najviši kameni toranj Indije, impozantan slavoluk Vrata Indije, predsjednička palača, zgrade parlamenta, državne i upravne zgrade kao i mauzolej Humayun. Po završeno razgledu krećemo brzom cestom prema gradu Agri. Grad Agra leži na obalama rijeke Yamune. Ovaj grad spominje se još u najpoznatijem indijskom epu Mahabharata, pod imenom Agrevana ili „granica šume“. Dolazak u hotel na području Agre, prijava i noćenje.

5. dan: Agra – Taj Mahal – Crvena utvrda (fakultativno)

Doručak. Danas posjećujete najpoznatiju građevinu Indije – pripremite fotoaparate! Najbolje vrijeme za posjet TAJ MAHALU je rano ujutro za vrijeme svitanja. Očarati će vas impozantna arhitektura kao i vrt koji okružuje TAJ MAHAL. Nakon toga slijedi povratak u hotel i doručak. Potom imate slobodno vrijeme za svoje aktivnosti ili nam se možete pridružiti na fakultativnom izletu do utvrde AGRA koja se naziva i Crvena utvrda (uključeno u paketu izleta). Uživajte u prekrasnom pogledu na rijeku Yamunu s Taj Mahalom u pozadini. U kasnijim poslijepodnevnim satima pozivamo Vas na fakultativni gastronomski izlet „AGRA FOOD TRAIL“ (uključeno u paketu izleta). Noćenje.

5. dan: FatehpurSikri – Jaipur

Doručak. Slijedi vožnja za JAIPUR. Putem ćete posjetiti grad FATEHPUR SIKRI koji je udaljen cca 40 km od grada Agre. Razgledat ćete iznenađujuće dobro očuvane veličanstvene zgrade „grada duhova“, uključujući Jama Masjid, palaču Panch Mahal i druge palače koje su danas svjedoci veličine i sjaja mogulskog carstva iz doba procvata njegove moći. Nastavak prema Jaipuru. JAIPUR, kojeg nazivaju i „crvenim gradom“, glavni je i najveći grad indijske države Rajasthan. Dolazak i prijava u hotel na području Jaipura. Noćenje.

6. dan: Amber Fort

Doručak. Slijedi razgled tvrđave AMBER, koja je do 1728. godine bila glavni grad ove države. Razgledajte hram Kali, dvoranu pobjede ili Jai Mahal i Jagmandir. U nastavku Vas očekuje kružna vožnja gradom Jaipur na kojoj ćete vidjeti zvjezdarnicu, gradsku palaču i muzej. Put nas vodi i do Hawa Mahala („Palače vjetrova“). Navečer imate mogućnost pogledati fakultativnu demonstraciju indijskog kuhanja nakon koje slijedi i večera (uključeno u paketu večera). Noćenje.

7. dan: Slobodno ili jeep safari ili izlet “Druženje sa slonovima”

Doručak. Danas Vam se pruža mogućnost da Jaipur istražujete sami ili da nam se pridružite na fakultativnim izletima koje smo pripremili za Vas:
• safari vožnja džipom koja uključuje razgled jednog sela i ručak u Samodi (uključeno u paketu izleta) ili• dan sa slonom (više detalja dobit ćete kod našeg agenta).

8. dan: Jaipur – Delhi

Nakon doručka napuštamo Jaipur i slijedi povratak u Delhi. Putem ćete imati dovoljno vremena za stanku za ručak i za kupnju nekoliko suvenira. Poslijepodne stižete u Delhi na posljednje noćenje. Danas imate mogućnost pogledati KingdomofDreams (fakultativno – uz doplatu), teatralnu i šarenu dramu. Prekrasno „Kraljevstvo snova“ je karneval koji je Indiju učinio jedinstvenom turističkom destinacijom. Noćenje na području Delhija.

9. dan: Povratni let

Transfer u ranim jutarnjim satima na u zračnu luku te let za Istanbul s polaskom u 06:55. Dolazak u Istanbul u 11:30 i nastavak putovanja na letu za Ljubljanu s polaskom u 18:40, te dolazak u Ljubljanu u 19:00.

Napomena: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisio radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na
terenu te o vremenskim prilikama.

VAŽNO: Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava evisa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 376,73kn/ 50 €. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite telefonskim putem.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termin 12.3.- 20.3.2023.
 Redovna cijena 8.039,77 kn

1.067 €

First minute cijena 7.286,32 kn

967 €

Cijena po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

FM cijena vrijedi do 1.1.2023.

Cijena uključuje:

 • 7 x noćenje u hotelima s 3* i 4* u dvokrevetnoj sobi
 • 7 x doručak samoposlužni bife
 • Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • Uključeno 6 vođenih razgleda:
  – Razgled stari dio Delhija i vožnja rikšom
  – Razgled New Delhi
  – Taj Mahal u Agri
  – Razgled FatephurSikri
  – Razgled Jaipur
  – Razgled Amber Fort
 • NIKAL pratitelja na hrvatskom ili slovenskom jeziku
 • Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

 • Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • Vizu za Indiju
 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozač
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
 • Zračne pristojbe

Doplate u agenciji:

 • Paket Gastronomija: 971,95 kn/ 129 kn po osobi po osobi
  – 5 x večera u hotelu iz ponude švedskog stola (2.-5. i 7 dan)
  – demo indijskog kuhanja s večerom (6. dan)
  – večera u lokalnom restoranu (8.dan)
  • Paket izleta Indija: 971,95 kn/ 129 kn po osobi
  ˗ Tvrđava Agra Fort (4.dan)
  – Agrafoodtrail – gastronomski izlet (4.dan)
  – Izvorna Indija – jeep safari s ručkom(7.dan)
 • izlet “Druženje sa slonovima”:602,77 kn/ 80€ po osobi
 • Viza za Indiju uz agencijsku uslugu izrade vize: 376,73kn/ 50€ po osobi

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama):1.499,37 kn/ 199€
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 35 EUR po osobi
 • Viza za Indiju:35 €  bez usluge agencije
 • Zračne pristojbe 2051 kn/ 332€

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Cijena e-vize za Indiju iznosi cca 35 €. Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 376,73kn/ 50 € .Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite telefonskim putem.

Dokumenti potrebni za izdavanje vize:

 • popunjen obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html )
 • skenirana prva stranica putovnice (tamo gdje su podaci) u PDF formatu (veličine: min 10 KB, max. 300KB),
 • skenirana slika za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB).

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizaotra nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Daleka putovanja