DUBLIN I IRSKA TURA

8 DANA ZRAKOPLOVOM

28.05.-04.06.2023.

GARANTIRANI POLASCI

Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene!
VRIJEDNOST VIŠE: uključene ulaznice za Trinity College, Cliffs of Moher, Kylemore Abbey, Bunratty Folk Castle i Rock of Cashel!
Predviđeni hoteli:

Dublin:Stayaway Dublin Tivoli 4* ili slično

Galway:Clybaun 3*ili slično

County Kerry/Killarney:Earl Of Desmond 3*/ The Brandon Hotel 3* / ili slično

County Cork: Carrigaline Court 4*ili slično

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – DUBLIN

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu kod kioska Tiska dva sata prije leta zrakoplova i podjela putne dokumentacije. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7:40 sati, dolazak u Dublin u 9:30 sati po lokalnom vremenu.Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski obilazak irske prijestolnice, zajedno s lokalnim vodičem.Posjet slavnom Trinity Collegeu tijekom razgleda (ulaznica uključena).Smještaj u hotel nakon razgleda grada (ne bude li moguće ući u sobe, odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju), kraće vrijeme za okrepu i odlazak javnim prijevozom u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN – GALWAY

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje do živopisnog Galwayja. Lučki grad i središte kulturnog života Irske zbog svojih brojnih festivala,sa svojih80-ak tisuća stanovnika, Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj, a poznat je i kao sveučilišni grad. Iznimno živahan, pun uličnih kavana, glazbenika i raznih umjetnika Galway je mjesto koje morate posjetiti, a pretprošle godine udijeljena mu je posebna čast: zajedno s našom Rijekom dijelio je titulu Europske prijestolnice kulture za 2020.!Šetnja starim gradom, preko Latinske četvrti prema crkvi sv. Nikole, najljepše srednjovjekovne građevine u Galwayju.Slobodno vrijeme u središtu grada.Smještaj u hotel na području Galwaya/okruga Clare. Noćenje.

3. dan: GALWAY – CONNEMARA i KYLEMORE ABBEY – GALWAY

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Connemaru, poznatu „divlju“ regiju jezera i tresetišta u zapadnom dijelu Irske. Vožnja Nacionalnim parkom Connemara, staništem istoimenih ponija i jelena. Iz Clifdena se pruža spektakularan pogled na planinski lanac, odnosno nacionalni park Twelve Pins. Posjet romantično smještenoj opatiji Kylemore – veličanstvenom zdanju starom 300 godina u samom srcu Connemare, a koje se uzdiže iznad jezera Pollacapul (uključena ulaznica). Samo sat vremena udaljena od Galwaya, Kylemore Abbey jedna je od najvećih irskih atrakcija i mjesto koje je izgradila ljubav (prvotni vlasnik dao je izgraditi dvorac inspiriran ljubavlju prema svojoj supruzi). Od 1920.g. dvorac je u vlasništvu benediktinskog reda. Povratak u Galway/okrug Clare u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: GALWAY – BURREN – CLIFFS OF MOHER – BUNRATTY CASTLE – ADARE – KERRY/KILLARNEY

Doručak. Vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koji će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Vožnja prema Limericku. Posjet etno-selu Bunraty iz 15. stoljeća koji je potpuno obnovljen te Folkparku s prikazom života, koliba i tradicionalnih zanata Irske 19. stoljeća (uključena ulaznica). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare nazivaju razni turistički vodiči. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Nastavak vožnje do područja County Kerry. Smještaj u hotel na području Kerryja/Killarneyja, noćenje.

5. dan: KILLARNEY NACIONALNI PARK – RING OF KERRY – CORK

Doručak. Odlazak iz hotela. Na početku dana odlazimo do područja NP Kilarney, prvog nacionalnog parka u Irskoj, omiljenog mjesta kraljice Viktorije. Predivna priroda s tri prekrasna jezera, na sto kilometara kvadratnih, na kojima se mnogo malih otoka doima poput mrlja zelene boje u plavoj vodi. Uz jezerske obale blago se uzdižu brežuljci pod gustim šumama. Šetnja parkom i uživanje u veličanstvenoj prirodi. U nastavku dana tura po najromantičnijem području Irske, Ring of Kerry, s veličanstvenim pejzažima, jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, vrlo bogatim biljnim svijetom i s pogledom na Atlantik. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Smještaj u hotel na području Corka. Noćenje.

6. dan: CORK – ROCK OF CASHEL – DUBLIN

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte Corka, šetnja i kraće slobodno vrijeme u drugom po veličini gradu u Irskoj. Danas se vraćamo u Dublin, ali putem ćemo posjetiti Rock of Cashel, povijesno mjesto i prijestolnicu kraljeva od Munstera s okruglim tornjem, kraljevskom kapelom i keltskim križevima (uključena ulaznica). Kamena utvrda pamtljivog izgleda i slikovite lokacije usred ravnice Tipperaryja, bila je više od tisućljeća simbol kraljevske, ali i svećeničke moći. Katedrala je napuštena prije više od 200 godina, a danas je Rock of Cashel nezaobilazno mjesto u svakom turističkom itineraru po Irskoj. Poslije posjeta nastavak putovanja prema Dublinu, dolazak u Dublin u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne, odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u grad. Noćenje.

7. dan: DUBLIN

Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do središta georgijanskog Dublina poznatog po zanimljivim, živo obojanim vratima: prošetat ćemo od zanimljivog Grand Canala prema Merrion trgu gdje se nalazi rodna kuća slavnog Oscara Wildea, prema parku St. Stephens Green. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe, posjete muzejima, itd. Svakako prošetajte središnjim trgovima i ulicama, posjetite neki od brojnih besplatnih muzeja poput Nacionalne galerije ili provedite dan u predivnom Phoenix Parku gdje stanovnici vole provoditi slobodno vrijeme, a obitelji posebno vole Phoenix park jer se u njemu nalazi i zološki park. Za ljubitelje pive nezaobilazan je posjet pivovari Guinness! Za one željne kupovine uputite se na ulicu Grafton, najljepšu trgovačku ulicu. Noćenje.

8. dan: DUBLIN – ZAGREB

Doručak. Odmah poslije doručka odjava iz soba i transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 10:20 sati, dolazak u Zagreb u 13:55 sati po lokalnom vremenu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi:

Polazak 30.4.:FM 9.240 kn (1226,36 €) / RC9.490kn (1259,54 €)

Polazak 28.5.: FM 9.640 kn (1279,44 €) / RC 9.890 kn (1312,63 €)

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene!

Rok za prijavu:20 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika:20  /  Maksimalan broj putnika: 25

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb–Dublin–Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz tijekom ture prema programu
 • sedam noćenja s doručkom u hotelima3/4*u dvokrevetnim sobama: 3 noćenja na području Dublina, 2 noćenja na području Galway/okrug Clare, 1 noćenje na području  Co. Kerryja/Killarneyja i 1 noćenje na području Co. Corka
 • ulaznice u Trinity College, Kylemore Abbey, Cliffs of Moher, Bunratty Folk Castle i Rock of Cashel
 • povratni transfer aerodrom-hotel-aerodrom s panoramskim razgledom Dublina u dolasku
 • službeni gradski vodič u Dublinu tijekom panoramskog obilaska prvi dan programa
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za paket večera (4 večera tijekom ture* od 2.-5. dana, bez večera u Dublinu 1., 6. i 7. dan programa) 990kn(131,40 €)po osobi (prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja) – PREPORUČUJEMO!
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: polazak 30.4.2.690 kn (357,02 €), polazak 28.5. 2.990 kn (396,84 €) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozača i vodiča– preporučeni iznos 3-4 eura po osobi po danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines

OU 512    ZAGDUB        0740 0930

OU 513    DUBZAG        1020 1405

Popusti i doplate:

 • mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn+ zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
 • Trokrevetne sobe isključivo na upit!

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Doplatu za polupansion* preporučujemo, naročito zbog toga što su hoteli na turi osim u Dublinu na širim područjima gradova, a i za irske prilike je cijena doista povoljna. Večera se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta, te je uključena i kava ili čaj.Napominjeno da svi putnici moraju prihvatiti doplatu za polupansion kako bi isti mogao biti realiziran.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa, tura se može odviti i u obrnutom smjeru.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Republika Irska je otočna europska država, smještena na obali sjeverozapadne Europe. Zauzima otprilike pet šestina otoka, a udaljena je osamdesetak kilometara od obale Velike Britanije od koje je odvojena Sjevernim kanalom, te Kanalom sv. Jurja. Sjevernu kopnenu granicu (360) km dijeli sa Sjevernom Irskom, dijelom Ujedinjenog Kraljevstva. Okružena je Atlantskim oceanom, Kletskim moram na jugui Irskim morem na istoku. Irska ima rezvedenu obalu. Njezin zapadni dio uz Atlantski ocean razvedeniji je od istočnog i jugoistočnog. Tu se nalaze svi veliki zaljevi: Donegal, Clew, Galway, Dingle i drugi. Pred zapadnom obalom leže imnogobrojni otočići od kojih su najveći Achill, Clare, Inishobin, Bear i Inishturk, te otočje Aran. Irska se još naziva „Zeleni otok“ zbog isticanje svoje tradicionalne zelene boje. Prema ustavnom uređenju Irska je parlamentara demokracija, podijeljena na 26 grofovija, a glavni grad je Dublin. Članica je Europske Unije od 1973. godine. Službena valuta je euro.

Dublin je glavni i najveći grad Irske. Smješten je na istočnoj obali Irskog otoka uz široku dolinu rijeke Liffey, tri kilometra od točke u kojoj se ona ulijeva u Irsko more. Ima umjerenu klimu i relativno male količine padalina, dok snijeg pada oko deset dana godišnje. Najvažniji je irski grad još od vremena srednjeg vijeka, a suvremeni Dublin gospodarsko je, upravno i kulturno središte cijelog Irskog otoka, s jednom od najvećih stopa rasta među glavnim gradovima Europe. U Dublinu su zastupljene elektronička, prehrambena, kemijska i tekstilna industrija. Također je razvijen i turizam. U Dublinu su i europska sjedišta nekih vodećih svjetskih tvrtki, poput Googlea, Hewlett-Packarda ili Microsofta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Irskunije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Irskoj nalazi se uDublinu.Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Irskoj (Dublin) nalazi se na adresi3rd Floor Adelaide Chambers, Peter Street
Dublin 8,  D08 EE6R Ireland. Kontakt podaci: tel. 00353 1 4767 181, fax. 00353 1 4767 183, e-mail:croemb.dublin@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Ivan Mašina.Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00353 83 462 6326.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim najkasnije 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i EURopskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Europska putovanjaZrakoplovom