DUBAI – 14.-19.11.2022. – 6 dana zrakoplovom

DUBAI

6 dana izravnim letom kompanije Flydubai iz Zagreba

Datum putovanja:

14.-19.11.2022., 7.-12.1., 9.-14.1., 11.-16.3., 27.4.-2.5., 27.5.-1.6.2023.

Sve informacije oko ulaska u UAE i PCR testovima možete pogledati na stranicama MVEP

Predviđeni hotel: Time Asma Hotel***

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan: ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 3 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Flydubai u 15:25 sati. Slijetanje u Dubai u 23:05 sati po lokalnom vremenu (trajanje leta 5:35 sati). Nakon obavljanja graničnih formalnosti (za državljane Republike Hrvatske nema viza, potrebna je samo valjana putovnica), slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: DUBAI – razgled grada

Doručak. Odlazak autobusom na poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodič. Vožnja umjetno stvorenim otokom u obliku palme – Palm Jumeriah, do  luksuznog hotela Atlantis, na samom vrhu palme. Nastavak vožnje uzduž Jumeirah beach, najluksuznijeg urbanog područja u Dubaiju, do poznatog hotela u obliku jedra – Burj Al Arab. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje širokom cestom šeika Zayeda, pored čuvenih tornjeva Emirates,  Svjetskog trgovačkog centra i najviše zgrade na svijetu – Burj Khalife, palače  šeika Mohammeda i palače šeika Rashida, do Dubai Creeka. Slijedi plovidba abrama – tradicionalnim vodenim taksijima, na drugu stranu Creeka i posjet tržnicama (sukovima) zlata i začina. U popodnevnim satima predlažemo odlazak na vidikovac najviše zgrade na svijetu – Burj Khalife i uživanje u veličanstvenom pogledu s vidikovca na 124. katu zgrade. Ostatak popodneva slobodno vrijeme za posjet Dubai Mallu, najvećem trgovačkom centru na svijetu, s unutarnjim klizalištem, akvarijem i vodopadom. Svakako ne propustite pogledati show “plešućih Fontana”, smještenih između Dubai Malla i Burj Khalife. Noćenje

3. dan: ABU DHABI – fakultativni izlet

Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u čudesni Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata.Po dolasku u Abu Dhabi zaustavljanje kod staze Formule 1 i zabavnog parka Ferrari Worlda. Slijedi odlazak do muzeja Louvre i slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje do tržnice datulja uz mogućnost kupovine lokalnih proizvoda. Slijedi posjet trgovačkom centru Marina Mall i slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Nastavak vožnje pored hotela Emirates Palace do raskošne predsjedničke palače Qasr Al Watan. Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica se plaća dodatno). Slijedi odlazak do najveće džamije u Emiratima i posjet džamiji Sheikha Zayeda (prozirna odjeća, kratke hlače ili mini suknje nisu dopuštene prilikom posjeta džamiji). Povratak u Dubai u večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: DUBAI – fakultativni izlet Pustinjski safari s večerom

Doručak. Predlažemo odlazak do tržnice Medinat Jumeriah, koja se nalazi u neposrednoj blizini  hotela Burj Al Arab i šetnju Jumeirah Beach Walk duž pješčane plaže s mnoštvom kafića, restorana i dućana.Svakako ne propustite odlazak u hotel Burj al Arab, jedan od najluksuznijih i najskupljih hotela na svijetu, čiji će Vas sjaj i luksuz zasigurno ostaviti bez daha.  U popodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski safari džipovima, uz bogatu večeru. Izlet počinje adrenalinskom vožnjom veličanstvenim crvenim dinama do tradicionalnog beduinskog kampa u srcu pustinje. Po dolasku u kamp, mogućnost jahanja deva, pušenja nargile i ukrašavanja tijela kanom. Slijedi ukusna večera s roštilja i brojne delicije, a za zabavu pod zvijezdama pobrinut će se trbušna plesačica uz zvukove arapske muzike. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: DUBAI – fakultativni izlet Krstarenje Dubai Marinom s večerom

Doručak. Slobodno vrijeme za posjet velikoj svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, gdje je na jednom mjestu predstavljeno najbolje od svjetske kulture, umjetnosti, znanosti, tehnologije i inovacija. Predlažemo i posjet trgovačkom centru Mall of the Emirates, s poznatim zatvorenim skijalištem Ski Dubai, ili odlazak do novih atrakcija grada kao Dubai Frame – arhitektonsko čudo koje kulturološki spaja prošlost i budućnost Dubaia, IMG World of Adventure – najveći tematski zatvoreni zabavni park s posebnim odjelom posvećenom Marvelovim junacima, Duba Miracle Garden – prekrasan cvjetni vrt, Dubai Safari Park – zoološki vrt, Ain Dubai – panoramski kotač visok 210 metara. U večernjim satima predlažemo večeru na tradicionalnom arapskom brodu (dhow) i romantično krstarenje Dubai Marinom uz laganu muziku i svjetla nebodera. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: DUBAI

Doručak. Odjava iz hotela i transfer autobusom do Zračne luke u Dubaiju. Prijava na let kompanije Flydubai za Zagreb u 10:00 sati.Dolazak u Zagreb u 13:30 sati prema lokalnom vremenu (trajanje leta 6:30 sati).

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

First minute cijena vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena Doplata za 1/1 sobu
14.-19.11.2022. 5.990 kn / €795,06 6.190 kn/ €821,61 1.990 kn / €264,14
7.-12.1.2023. 6.590 kn / €874,70 6.790 kn / €901,25 1.990 kn / €264,14
9.-14.1.2023. 6.190 kn / €821,61 6.390 kn / €848,16 1.990 kn / €264,14
11.-16.3.2023. 6.190 kn / €821,61 6.390 kn / €848,16 1.990 kn / €264,14
27.4.-2.5.2023. 5.390 kn / €715,42 5.590 kn / €741,97 990 kn / €131,40
27.5.-1.6.2023. 5.190 kn / €688,88 5.390 kn / €715,42 990 kn / €131,40

 Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 490 kn / €65,04

Popust za dodatni (treći) ležaj u sobi:

 • dijete do 12 godina na dodatnom ležaju 20% popusta
 • odrasla osoba na dodatnom ležaju plaća punu cijenu

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Flydubai na relaciji Zagreb – Dubai – Zagreb
 • 1 komad predane prtljage do 20 kg i 1 komad ručne prtljage do 7 kg, dimenzija 55x40x23 cm
 • pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 5 noćenja s doručkom
 • transfer Zračna luka Dubai – hotel – Zračna luka Dubai
 • poludnevni razgled Dubaija autobusom u pratnji lokalnog vodiča
 • troškove organizacije, prodaje i jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka
 • turističku taksu u iznosu od 15 AED (oko 30 kn) po sobi i noćenju – obavezna doplata, plaćanje na licu mjesta
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (20 USD po osobi) – obavezna doplata na licu mjesta
 • karte javnog gradskog prijevoza, ulaznice i izlete koji nisu navedeni kao uključeni u cijenu programa putovanja
 • putno osiguranje (preporučujemo ugovaranje police zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja)

Fakultativna ponuda izleta (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

 • cjelodnevni izlet autobusom u Abu Dhabi: USD 65, djeca do 11,99 godina USD 55 (doplata za ulaznicu u Predsjedničku palaču USD 15)
 • Burj KhalifaUSD 55, djeca do 11,99 g. USD 44
 • pustinjski safari jeepovima i bogata večera jelima s roštilja USD 65, djeca do 11,99 g. USD 55
 • krstarenje Dubai Marinom s uključenom večerom i povratnim transferom od/do hotela USD 70, djeca do 11,99 g. USD 60

Izleti se plaćaju u USD. Molimo Vas da pripremite iste.

Informacije oko izleta u Abu Dhabi

Uvjet odlaska na izlet u Abu Dhabi je i potvrda o potpunom cijepljenju s QR kodom.Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Abu Dhabi moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati. Obilazak javnih mjesta, turističkih atrakcija i trgovinskih centara moguć je samo za cijepljene osobe, uz uvjet da posjeduju Green Pass i negativan PCR test ne stariji od 14 dana. Djeca mlađa od 16 godina izuzeta su od restrikcija.

Važna napomena: za državljane Republike Hrvatske potrebna je važeća putovnica, koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti dozvoljen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate. Neispravne putne isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelost.

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate potrebna je potvrdu o cijepljenju koji pokazuje da je putnik u potpunosti cijepljen cjepivom koje je odobrila WHO ili Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i uključuje QR kod. Pod potpuno cijepljenom osobom smatra se osoba koja je primila dvije doze cjepiva, odnosno jednu dozu cjepiva Janssen.

Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Dubai moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o preboljenju s QR codom, koja dokazuje da su se oporavili od COVID-19 unutar mjesec dana prije dolaska u Dubai.

Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju se testirati.

Nošenje maski obavezno je samo u zatvorenim prostorima.

KORISNE INFORMACIJE - DUBAI

Ujedinjeni Arapski Emirati su muslimanska zemlja u kojoj je islamska tradicija vrlo cijenjena, stoga  turisti trebaju paziti na njihove norme i pravila ponašanja.  Iako je to jedna zemlja, svaki emirat ima  vlastita pravila i osobitosti. Abu Dhabi se smatra konzervativnim,  dok je Dubai  opušteniji i kozmopolitski. Oblačenje, naročito žena,  treba biti prikladno. Toples je zabranjen. Kratke  suknje i  kratke hlače izvan plaže, cipele na potpeticu, duboki dekolte i sl. smatraju  se neprikladnim i mogu izazvati negativne reakcije lokalnog stanovništva. Za  njih je veliki grijeh  ljubljenje  i pokazivanje nježnosti u javnosti,  isto se odnosi i na homoseksualnost. Psovanje je kažnjivo. Fotografiranje lokalnog stanovništva, osobito žena, može izazvati velike probleme, tako da to izbjegavati. U Emiratima se  alkoholno piće može kupiti u samo u duty-free trgovinama. Također je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnim mjestima. Dopušteno je samo u restoranima, noćnim klubovima i barovima koji imaju posebnu dozvolu.  U bescarinskoj zoni prije ulaska u UAE može kupiti alkoholno piće  i unijet do 4 lite alkohola. Pušenje je dozvoljeno u svim restoranima, barovima i noćnim klubovima  gdje se služe alkoholna pića. U vremenu Ramazanatijekom dana  su zatvoreni  svi restorani   i otvaraju se tek nakon zalaska sunca. Čak i turisti tijekom dana, u vremenu  Ramazan ne bi trebali jesti, piti niti pušiti na javnim mjestima, osim u hotelima. Kao i u drugim muslimanskim zemljama, korištenje droga  i drugih opijata strogo je zabranjena.

 

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83600 km2

Broj stanovnika: oko 8,3 milijuna

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), gotovo svi  govore engleski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali

Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi

Novčana jedinica: emiratski dirham (AED)  vezan  je za dolar i uvijek je 1 USD = 3,67 AED ( 1AED = 1,9 kn). Sve cijene su u AED, ali može se plaćati u dolarima i eurima. Uvijek je bolje plaćati u lokalnoj valuti. Novac je najbolje mijenjati  u ovlaštenim mjenjačnicama.  Kreditnim karticama možete plaćati na svim mjestima.

Cijena prijevoza taksijem: start 5 AED, svaki prijeđeni kilometar je 2 AED.

Važno: zabranjena konzumacija hrane i pića u vozilima javnog prijevoza.

Klima: vruća pustinjska. U razdoblju od studenog do ožujka, dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su hladne s prosječnom temperaturom od oko 15°C. Period od travnja do listopada karakteriziraju vrlo visoke temperature (oko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C

Električni napon 220V, ali potreban je adapter (kao u Velikoj Britaniji).

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Odjeća: preporučuje se lagana lanena i pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: Zastupljena je internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja. Voda nije pitka. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Radno vrijeme trgovina:uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata, a mnogi su zatvoreni petkom. Veliki trgovački centri otvoreni su svakodnevno od 11:00 sati do ponoći.

 

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Odgovorni organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Daleka putovanja