BERLIN, POTSDAM I DRESDEN – 28.10. – 01.11.2022.

BERLIN, POTSDAM I DRESDEN 

5 dana autobusom

Vrijednost više: uključen izlet u Potsdam, program bez noćnih vožnji!

DAUTM PUTOVANJA:  28.10.-01.11.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB – PRAG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u  05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju prema Češkoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag. Iskrcaj iz autobusa u gradskom središtu. Zajednička šetnja s pratiteljem putovanja do Starogradskog i Vaclavskog trga, slobodno vrijeme za upoznavanje živahnog gradskog središta češke prijestolnice, odlazak u jednu od tipičnih čeških pivnica, osobne programe ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: PRAG – BERLIN

Doručak. Odlazak iz Praga. Vožnja prema Berlinu kroz područje Saske i Brandenburga uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Berlin i panoramski razgled autobusom: Alexanderplatz – East Side Gallery s ostacima berlinskog zida – Aleja Karla Marxa – avenija Unter den Linden – Checkpoint Charlie – Brandenburška vrata – Reichstag – Kürfurstendam, centar zapadnog Berlina – Crkva sjećanja. Vožnja reprezentativnim bulevarom Unter den Linden: katolička katedrala sv. Hedvige – Protestanska katedrala –  Bebelplatz – Opera – Berlinski dvorac – Humboldtovo sveučilište – spomenik poginulima u ratovima Neue Wache. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan: BERLIN

Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do najstarijeg dijela Berlina, četvrti Nikolaiviertel. Predlažemo odlazak na fakultativnu vožnju brodom ispod mostova i kanala središta Berlina daje jednu drugu perspektivu i doživljaj ovog dinamičnog grada! Nastavak razgleda: Potsdamer Platz – „Berlin budućnosti” – s vrlo impresivnim primjerima moderne arhitekture. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu ispod kupole Sony centra, posjete muzejima, odličan shopping, posjet jednoj od najvećih robnih kuća Ka De We ili osobne programe. Berlin ima odličnu i veliku ponudu muzeja od kojih ističemo: muzej Pergamona, Stari i Novi muzej, Galeriju starih majstora, Povijesni muzej Njemačke, muzej DDR, muzej u dvorcu Charlottenburg, muzej berlinskog zida uz Checkpoint Charlie itd. Noćenje.

4. dan: BERLIN I IZLET U POTSDAM

Doručak. Izlet do  obližnjeg Potsdama, grada dvoraca i parkova iz zlatnog doba Prusije i velikog vladara Friedricha II. Vožnja kroz vrtove Potsdama do  parka Orangerie i Novog dvorca. Šetnja do palače Sansouci i velikog parka. Posjetiti ćemo i lijepo uređeno gradsko središte s malim Brandenburškim vratima i holandsku četvrt. Nakon slobodnog vremena za ručak ili kupovinu u središtu Potsdama vraćamo se u Berlin. Slobodno vrijeme za osobne programe: preporučujemo posjet atraktivnom berlinskom zoološkom vrtu, dodatne posjete muzejima ili večeru u jednoj od tipičnih berlinskih gostionica u četvrti Nikolaiviertel. Zanimljiv je i uspon liftom na TV toranj na Alexanderplatzu s kojeg se pogled na Berlin pruža kao na dlanu. Noćenje.

5. dan: BERLIN –DRESDEN -ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Dresdenu. Grad je doživio najveći sjaj u doba Augusta Jakoga kad je zbog brojnih umjetničkih djela koje je on skupio nazvan „Firencom na Elbi“. Razgled povijesnog gradskog središta s Zwingerom, Semper Operom, katoličkom i protestantskom katedralom, zidom saskih vladara, dvorcem  i Bruhlskom terasom. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta vožnjom kroz Češku, Austriju i Sloveniju  uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE:
27.04. i 18.06.: 2.290 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE:

27.04. i 18.06.: 2.490 kn

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK:
28.10.: 2.390 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK:

28.10: 2.590 kn

Minimalan broj putnika: 40

 Cijena uključuje:
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u Berlinu u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* na osnovi 3 noćenja s  doručkom
 • smještaj u Pragu u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • izlet u Potsdam
 • pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
 Cijena ne uključuje:
 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu na polascima 27.04. i 18.06.: 890 kn
 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu na polasku 28.10.: 990 kn
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela u Berlinu oko 5 EUR po osobi i noćenju (točna obavijest u završnom pismu)
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela u Pragu oko 2 EUR po osobi i noćenju (točna obavijest u završnom pismu)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • cijene ulaznica za muzeje i znamenitosti u Berlinu (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): muzej Pergamona 12 EUR, Novi muzej s egipatskom zbirkom 12 EUR, Stari muzej 10 EUR, zbirka slika Gemaldegallerie 8 EUR, Protestantska katedrala 9 EUR, TV toranj 21,50 EUR, Njemački povijesni muzej 8 EUR. Popusti za mlade i djecu u svim muzejima.
 • cijene ulaznica za muzeje i palače u Potsdamu (informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni):: Neue Kammern 6 EUR, Galerija slika 6 EUR, dvorac Sanssouci 14 EUR
 • karte javnog prijevoza u Berlinu: pojedinačna karta 2,90 EUR
 • vožnju brodom po kanalima Berlina: od 18 EUR po osobi
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Trokrevetne sobe:

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem  po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn


Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 80 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistokuSlovačkom na jugoistokuAustrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km2 živi  10.610.000 stanovnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Češku i  Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

AutobusomEuropska putovanja