ADVENT U PRAGU

4 dana autobusom

DATUM PUTOVANJA: 08.12.-11.12.2021.       

GARANTIRANI POLAZAK
Beč – Prag – Česky Krumlov

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB – BEČ –  PRAG

Polazak autobusa iz Zagreba u  05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beč. Panoramski razgled grada autobusom: Ring – Opera – veliki muzeji – Parlament – Hofburg, te šetnja s pratiteljem do katedrale sv. Stjepana i poznatog Božićnog sajma ispred gradske vijećnice. Slobodno vrijeme za ručak, posjete muzejima ili osobne programe. Nastavak vožnje prema Češkoj. Dolazak u Prag. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG

Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov – Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača –  Mala Strana – Karlov most – Staromestni trg s poznatim  astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa – Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za kupovinu, posjet brojnim muzejima ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“ uz posjet brojnim štandovima božićnog sajma ili uživanje u prekrasnoj osvijetljenoj staroj gradskoj jezgri.  Navečer moguća fakultativna plovidba brodom po Vltavi uz uključenu večeru ( prijava i doplata na licu mjesta). Noćenje.

3. dan PRAG

Doručak. Nastavak razgleda šetnjom do Židovske četvrti  Josefov  uz Staronovu i Klausovu sinagogu, te luksuznom Pariškom ulicom do Male Strane, crkve sv. Nikole i Malostranskog trga. Slobodno vrijeme za posjete muzejima (muzej slavnog slikara Muche, Narodni  muzej, Muzej voštanih figura, muzeji Praškoga dvorca, Muzej Franza Kafke, Nacionalna galerija), uživanje u poznatom češkom pivu, dobrim restoranima i u šarenilu božićnih sajmova. Moguć fakultativni odlazak na večeru u tipičnu češku pivnicu (prijava i doplata na licu mjesta). Noćenje.

4. dan PRAG – ČESKY KRUMLOV – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela.  Vožnja do jednog od najljepših čeških gradova – Česky Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad  rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem  kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske  uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u davna vremena! Romantično adventsko razdoblje i božićni ukrasi čine ovaj gradić čarobnim! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca. Povratak vožnjom kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.190 kn 157,94 EUR

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn 171,21 EUR

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u  hotelu 3* u Pragu
 • gradskog vodiča u Pragu za razgled grada
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 450 kn 59,73 EUR
 • boravišnu pristojbu koja se plaća direktno na recepciji hotela oko 2 EUR po osobi i noćenju (informativni iznos, točna informacija u završnom pismu)
 • Informativne cijene ulaznica za muzeje u Beču (mogu biti podložne promjeni): ulaznica za Povijesno-umjetnički muzej KHM 18 EUR , Albertina 18,90 EUR,  Carska riznica 14 EUR, carske odaje u Hofburgu 16 EUR, Akvarij Haus des Meeres i Aqua Terra Zoo 21,90 EUR, Veliki kotač Riesenrad u Prateru 13,50 EUR, Muzej carskih kočija 12 EUR
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike u Pragu ( informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac 250 CZK, stara gradska vijećnica 250 CZK, Židovska četvrt 500 CZK (muzeji u Židovskoj četvrti  nisu otvoreni subotom)
 • karte javnog prijevoza u Pragu : pojedinačna karta 30 minuta 30 CZK, pojedinačna karta 90 minuta 40 CZK, dnevna karta 24 sata 120 CZK
 • večeru u tipičnoj češkoj pivnici u Pragu 25 EUR ( doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom večerom 30 EUR (doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Popusti: Treća osoba  u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Napomena: Organizacija održavanja božićnih sajmova u isključivoj je nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
–  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn 13,27 EUR
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn 13,27 EUR

Praktične napomene:

Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. Promjena hrvatskih kuna u češke krune moguća je u većem broju mjenjačnica u Pragu. Fakultativni sadržaji mogu se uplatiti u eurima.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistokuSlovačkom na jugoistokuAustrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km2 živi  10.650.000 stanovnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Češku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete Odgovornog organizatora. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR=7,53450 kn

AdventPrigodna putovanja